Noční hlídka městské policie zbystřila řidiče, který prudce smykoval mezi dvěma jízdními pruhy v Olšanské ulici. „Způsob řidičovy jízdy nasvědčoval vlivu alkoholu nebo drogy, proto se strážníci rozhodli vůz zastavit,” uvedla v tiskové zprávě mluvčí Městské policie Praha Jiřina Ernestová.

Na výzvu strážníku ale nereagoval a snažil se jim ujet. Jeho zběsilá jízda, při které přejel červenou, nerespektoval dopravní značení a ohrožoval ostatní účastníky provozu, skončila ve chvíli, když vysokou rychlostí vjel nakonec do obytné zóny v Jeseniově ulici a před výjezdem z této zóny hlídka vozidlo zablokovala ve slepé ulici. 

Zfetovaný

Zasahující strážník na řidiče nakonec musel vytáhnout služební zbraň, potom ho pomocí hmatů a chvatů svedl ze sedadla na vozovku a přiložil mu pouta. „Provedená dechová zkouška skončila negativně, test na návykové látky ukázal pozitivní hodnotu. Podezření na spáchání trestného činu 21letého muže šetří Policie ČR, jeho přestupkové jednání bude oznámeno správnímu orgánu,” dodala Ernestová.

 

Video
Video se připravuje ...

Honička pražskými ulicemi: Řidič zběsile ujížděl strážníkům, byl zfetovaný Městská policie Praha

Fotogalerie
4 fotografie