Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Policisté na Chomutovsku dopadli prchajícího vězně: Prostřelili mu pneumatiku a pak do něj nabourali!

Policie na Chomutovsku dopadla vězně prchajícího v autě, využila ochranného rámu
Policie na Chomutovsku dopadla vězně prchajícího v autě, využila ochranného rámu  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK - 
8. srpna 2020
11:43

Uprchlého vězně, který ve čtvrtek opustil nestřežené pracoviště v Přečáplech na Chomutovsku, dopadla tentýž den okolo 18:00 policejní hlídka z obvodního oddělení Aš na Chebsku. Sedmatřicetiletý Tibor Seman v nestřeženém areálu odcizil auto, podle kterého policisté vězně identifikovali. Novináře o tom dnes informoval mluvčí policie Karlovarského kraje Jakub Kopřiva.

Policisté podle mluvčího vozidlo pronásledovali a snažili se ho zastavit. Řidič osobního automobilu však na opakované výzvy k zastavení nereagoval a pokračoval dále v agresivní jízdě, během níž ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu.

Policie muži pohrozila namířenou střelnou zbraní, řidič na to reagoval tak, že úmyslně narazil do pravého boku služebního automobilu, řekl Kopřiva. Policista poté autu prostřelil zadní pneumatiku, ani to ho ale nezastavilo. Nakonec se museli pronásledovatelé uchýlit k drsnému manévru a muže zastavit za použití ochranného rámu.

Uprchlý vězeň se podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin. "Kromě toho má muž platný zákaz řízení všech motorových vozidel," doplnil mluvčí.

Video  Policie na Chomutovsku dopadla vězně prchajícího v autě, využila ochranného rámu  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Chebští kriminalisté zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě a přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Muž byl převezen zpět do věznice.

Řidič služebního vozidla Roman Bouška je teprve druhým policistou v České republice, který při pronásledování ujíždějícího automobilu využil ochranný rám. Tím jsou vybavena nová služební vozidla, která policisté v Karlovarském kraji převzali v únoru letošního roku.

 

PPP150W ( 8. srpna 2020 15:27 )

A nenapadlo vás, že policejní auta jsou vybavena i v ostatních ohledech jinak, než dovolují předpisy běžným řidičům? Zkuste se zamyslet čím to asi bude.

PPP150W ( 8. srpna 2020 15:26 )

A jak podle vás ta demokracie ovlivňuje ty útěky. Máte na to nějaké vysvětlení?

Evka4 ( 8. srpna 2020 12:36 )

Za komoušů hlídal vězně pracující na trati jeden dědek v huberťáku, s kvérem, se psem a sedící na rybářské stoličce. Muklové makali jak ďasi, na záchod chodili do díry ohrazené plachtou. Dvakrát denně jim přivezli jídlo do ešusu a makali, až se z nich kouřilo. Nepamatuji se, že by někdo utekl. Dědek by z něj beztrestně udělal řešeto. Proč to teď nefunguje? Aha, ona je demokracie, já zapomněla...

krapotkin ( 8. srpna 2020 12:03 )

To se jim to bourá, když mají na předcích aut hrazdy, které u jiných vozů zakazují.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání