Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lidé z Bejrútu při výbuchu ztratili milované mazlíčky: Dojemná setkání po několika dnech

Autor: ran - 
9. srpna 2020
05:25

Mnoho mazlíčků se po dnech plných strachu a úzkosti vrátilo do starostlivé péče svých majitelů. Postarala se o to libanonská ochranářská organizace, která v troskách pátrá po bezprizorních domácích zvířatech a dohledává jejich páníčky. Video s několika z radostných setkání umístili lidé z Animals Lebanon na své sociální sítě.

Nedávný gigantický výbuch skladu ledku v bejrútském přístavu zabil přes 150 lidí, zanechal pět tisíc zraněných a připravil stovky tisíc lidí o střechu nad hlavou. Neuvěřitelných 2 750 tun šest let špatně skladovaného dusičnanu amonného zafungovalo jako bomba.

 

Není divu, že uprostřed všeobecného zmatku této tragédie, která hlavní město Libanonu postihla, mnoho domácích mazlíčků ztratilo hlavu a zaběhlo se. Na největší ochranářské zařízení v metropoli se od té doby obrátilo už několik stovek lidí, kteří se po svých psech a kočkách shánějí, napsal Daily Mail.

Sídlo Animals Lebanon, organizace zabývající se ochranou zvířat v zemi, bylo explozí zničeno, ale zaměstnanci pokračují v užitečné práci. Nyní jich je v terénu kolem 40 v týmech po dvou až třech a dělají po svém radost lidem v těžké době. Tak, že se snaží majitelům osobně navracet jejich chaosem posledních dní vystresované mazlíky.

Hledají psy, ale prosadili zákony

Animals Lebanon dokázal ode dne celonárodního neštěstí zprostředkovat setkání s milovanými zvířátky už dvaceti šťastlivcům. Dosavadní činnost organizace je ale daleko fundovanější. Zasazuje se obecně o ochranu a práva zvířat po celé zemi. Prosadila také ochranářské zákony a jejich schválení v parlamentu.

„Naším záměrem je hlavně neskončit, fungujeme 12 let. Vím, že děláme dobré věci, vím, že lidem děláme radost, i když současná situace je pro všechny těžká,“ říká ředitel společnosti Jason Mier. „Ty roky působíme po celé zemi, pomáháme mnoha různým druhům zvířat.“ 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi