Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nadějný hokejista (†14) si dal v kině popcorn a limonádu: Po silné alergické reakci zemřel

Autor: shp - 
8. srpna 2020
15:17

Byl to šikovný hokejista, který měl před sebou slibnou sportovní kariéru. Bohužel byl Ruben Bousqet (†14) od dětství nemocný. Už v 18 měsících mu diagnostikovali silné alergie. Ty se bohužel projevily, když si dal chlapec z Londýna v kině popcorn. Po silném anafylaktickém šoku zemřel.

Ruben byl mimo jiné alergický na kravské mléko, syrové vejce a sóju. Už v minulosti měl kvůli alergiím vážné problémy. V březnu 2017 přežil anafylaktický šok jenom díky hormonální injekci Epipenu. Ta mu zachránila život.

Chlapec si zapomněl doma injekci

Jenže když vyrazil 18. dubna 2018 do kina, zapomněl si ji doma. To se mu stalo osudným. V biografu si dal k jídlu sladký popcorn a pomerančovou limonádu s bublinkami. Po snězení pokrmu se hochovi udělalo nevolno.

Rodiče chlapce se proto rozhodli, že se s ním vrátí domů, kde měl Epipen. Když odcházeli, dýchal ještě Ruben normálně. Jenže při cestě domů si začal stěžovat na kopřivku po těle. „Držel se za krk,“ řekla jeho máma Judith Bousquetová podle Mirroru.

Když se mu udělalo zle, jeli domů

„Ve chvíli, kdy řekl, že se necítí dobře, jsme řekli, že jdeme. V tu chvíli jsme se ještě nestresovali. Když jsme šli k autu, manžel se ho zeptal, jak mu je, a on odpověděl, že je to v pohodě,“ pokračovala maminka ve vyprávění. Jenže pak se udělalo Rubenovi hodně zle.

„Asi dvě nebo tři minuty od domu si začal sahat na krk. Nemohl ani mluvit. Viděli jsme, že má potíže. Viděli jsme, že má potíže se vším. Jeho hrudník byl oteklý a opuchlý,“ dodala. Zanedlouho zkolaboval. Matka mu podala dvě injekce Epipenu a vzápětí se v domově rodiny objevili zdravotníci.

Hoch zemřel v nemocnici

Chlapce si od maminky, která mu poskytovala první pomoc, převzali do péče a převezli ho do nemocnice. Tam byl bohužel prohlášen za mrtvého. Chlapcovu smrt nyní řeší londýnský soud, který zjišťuje, zda se pro jeho záchranu nedalo udělat více. Jeho rodině zbyly oči pro pláč...

Zobrazit celou diskusi