V rodinném domku na Židlochovicku při prohlídce objevili muži zákona mimo jiné 20 gramů čerstvě vyrobeného pervitinu, čtyři kilogramy prášků připravených k výrobě drogy, tři desítky vzrostlých rostlin konopí a tři kilogramy sušené rostlinné hmoty. Navrch sto tisíc korun a další hotovost v zahraničních měnách.

„Na tamním drogovém trhu aktivní muž podle zjištění kriminalistů vyráběl zakázanou látku nejméně od začátku roku. Obvykle vařil několikrát měsíčně. Vyprodukovanou drogu distribuoval drogově závislým z okolí, část použil pro vlastní potřebu,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Začal dělat chyby

Muž, který nebyl nikdy předtím trestaný, byl podle kriminalistů velmi opatrný především při jednání se svými zákazníky. Přesto se dopustil dvou osudových chyb.

„Jednak řídil pod vlivem drog a sousedé si poměrně často stěžovali na opakující se nepříjemný zápach v okolí domu,“ dodal mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Kriminalisté zadrželi muže z Brněnska, v domku vařil pervitin Policie ČR

Premiérově ve vazbě

Policejní specialisté postupně odkrývali aktivitu podezřelého. Suroviny na výrobu drog si zajišťoval především z Polska nebo z balkánských států. Po prvních výsleších kápl božskou, s drogami začal experimentovat asi před třemi lety. Postupně se z konzumenta stal výrobcem a distributorem. Teď skončil premiérově ve vazbě, hrozí mu perspektiva řady let za mřížemi.

Fotogalerie
9 fotografií