Otevřeně o tom promluvil režisér Tomáš Magnusek (36), který s Nedorostem celý loňský rok natáčel seriál Čechovi, v němž mu dal roli gaunera Róny. „On neustále říkal, že ho chce někdo zabít. Josef byl velmi inteligentní, vzdělaný, ale pořád mluvil o tom, jaký je svět, že ho sledují,“ svěřil Nedělnímu Aha! Magnusek.

„Stále měnil telefony, myslel si, že ho odposlouchávají. Představte si, že měl asi sedm telefonních čísel. Žil prostě jako agent,“ popsal po Nedorostově smrti režisér. V poslední době si velmi často volali, ale poslední tři týdny se mu neozýval. Zpráva o tom, že jeho tělo minulý týden nalezla policie v jeho bytě, ho šokovala.

„On žil ve své ulitě v ústraní v Českých Budějovicích, takový odchod z tohoto světa si ale nezasloužil,“ řekl Magnusek.

Režisér si Josefa jako herce velmi pochvaloval. „Byl boží. Když jsem ho viděl v pokračování Bony a klid, tak se mi tam líbil, proto jsem ho chtěl do svého seriálu,“ vysvětlil, proč ho obsadil. Jenže když Nedorost přijel na natáčení, skoro nikdo ho nepoznal. „Byl to úplně jiný člověk. Vypadal jako bezdomovec, byl tlustý...“ vzpomínal.

VIDEO: Zemřel Jan Skopeček (†94): Ještě v devadesáti měl osm ženských!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Jan Skopeček (†94): Ještě v devadesáti měl osm ženských! MIRKA DVOŘÁKOVÁ, LUKÁŠ ČERVENÝ, JAROSLAV BOUDA

Na Nedorostovi se zcela evidentně podepsala těžká nemoc, meningoencefalitida, kvůli které před lety ochrnul a nemohl chodit. Psychika se mu změnila, žil v ústraní jen s matkou a podle sousedů to byl velký podivín. Na jedné adrese si na něj stěžovali, na druhé o něm ani nechtěli mluvit. „Já jsem z Budějovic a kámoš ho měl za souseda. A můžu říct, že bych vedle něj bydlet nechtěl… Schizofrenik a nechtěl se léčit. Peklo!“ popsal Nedělnímu Aha! člověk z Českých Budějovic.

Herec s podmanivým hlasem se narodil v roce 1955 v Českých Budějovicích. Vystudoval Janáčkovu akademii múzických umění a své první angažmá získal ve Státním divadle v Brně, následně nastoupil do trvalého angažmá v Divadle E. F. Buriana v Praze.

Už tehdy diváci slýchali jeho hlas z dabovaných filmů a díky znalosti cizích jazyků účinkoval i v zahraničních seriálech. Ve filmu se poprvé objevil jako německý boxer Kurt Schaller v dramatu režiséra Jaroslava Soukupa Pěsti ve tmě (1986). Už tehdy mu filmaři předvídali slibnou kariéru s velkou perspektivou, mluvilo se o jeho zažranosti nejen do herectví, ale i do náročného boxerského tréninku, jeho profesní připravenosti, emocionální výbušnosti, mimořádné fyzické výdrži a vlastních nápadech.

VIDEO: Zesnulý Skopeček: Před smrtí se cítil osamělý. A Nedvěd promluvil o komplikacích při porodu

Video
Video se připravuje ...

Zesnulý Skopeček: Před smrtí se cítil osamělý. A Nedvěd promluvil o komplikacích při porodu Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
36 fotografií

Diváci si ho pamatují i z filmů, jako byly Anděl svádí ďábla, Kamarád do deště II, Playgirls 2, Lazebník sibiřský, Modrý kámen, Duše jako kaviár, Strážce duší, Hříchy pro pátera Knoxe atd.