Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

KFC kvůli koronaviru docházejí kuřata. Pobočky v Melbourne musely zavřít

Autor: Mii - 
31. července 2020
16:57

„Proklatě dobré kuře“ si budou muset na nějaký čas odpustit zákazníci řetězce rychlého občerstvení KFC v australské metropoli Melbourne. Tamní pobočky oznámily, že mají problémy s dodávkami kuřat, a tak nemohou obsluhovat své zákazníky. Důvodem je, že nákaza se v Austrálii rozšířila do několika masných podniků a kuřat tak není dostatek. Informoval o tom server Daily Mail.

„Tento týden jsme měli trochu problém s dodávkami kuřat,“ stojí na australských stránkách KFC. Společnost zákazníky ujistila, že problém je dočasný a bude vyřešen během jednoho nebo dvou dnů. Podle mluvčího KFC lze nedostatek kuřat v australských pobočkách KFC očekávat během víkendu.

„Mrzí nás komplikace, které tento problém přinesl našim zákazníkům – děláme vše pro to, abychom situaci co nejdříve vyřešili,“ dodal mluvčí. Přesnou polohu zavřených poboček ale nezmínil.

Zpráva přišla poté, co se nákaza potvrdila u několika zaměstnanců zpracovatelského závodu na maso severně od Melbourne. Celé město aktuálně zažívá nárůst případů koronaviru, úřady musely uvalit nová, velmi tvrdá opatření – obyvatelé mohou opustit svůj domov jen kvůli nezbytným záležitostem, jako je nákup potravin, sport, vzdělání nebo práce. Zároveň musí nosit roušky.

Austrálie není jediná země, kde se nemoc covid-19 rozšířila i mezi pracovníky jatek. Stejnou situaci řešila během vrcholu pandemie i Amerika, v supermarketech v jednom momentě dokonce chybělo hovězí maso. Nákazu na jatkách zažilo rovněž Německo a Velká Británie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa