Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Táta dvou dětí a skvělý kynolog Jiří onemocněl zákeřnou nemocí: Kolegové pro něj uspořádali sbírku

Policista loni vyhrál titul mistra: Teď onemocněl vážnou nemocí.
Policista loni vyhrál titul mistra: Teď onemocněl vážnou nemocí.  (Autor: Policie ČR)
Autor: jel - 
1. srpna 2020
18:03

Policista Jiří pracuje na zlínském oddělení kynologie. Loni s fenkou Violou dokonce získal mistrovský titul ve vyhledávání výbušnin. Bohužel těžce onemocněl a na nákladnou léčbu docházejí peníze. Je to rána nejen pro něj, ale i pro jeho ženu a dvě děti. Kolegové mu proto uspořádali sbírku.

Minulý rok v dubnu nastoupil zlínský policista Jiří spolu s fenkou border kolie Violou do závodu s názvem „O putovní pohár ředitele Ředitelství služby cizinecké policie“. V náročném závodu, v němž se musely vyhledávat výbušniny na několika různých místech, se dvojici podařilo zvítězit a získali titul Mistra ČR. Jenže pak se všechno změnilo.

Vítěz náročného závodu a táta dvou dětí bohužel onemocněl vážnou onkologickou nemocí. Léčba je velmi nákladná, takže už za ni vydal velkou část svých úspor.

„Jiří (...) onemocněl závažnou onkologickou nemocí, která může mít fatální následky nejen pro něho samotného, ale v nejhorším případě může zasáhnout celou jeho rodinu,“ napsal ve výzvě ke sbírce Nezávislý odborový svaz České policie s tím, že s jeho těžkou chorobou mu může pomoci pouze lék, který není hrazen z veřejného zdravotního pojištění.

Kolegové od policie se proto rozhodli uspořádat pro Jiřího sbírku. „Pojďme mu a jeho rodině společně pomoci vyrovnat se s nelehkým životním údělem,“ vyzvali policisté. Informace o tom, jak přispět a pomoci sympatickému policistovi, lze nalézt na stránkách policie

 

Zobrazit celou diskusi