Na počátku všeho stálo hlášení policii o napadení. Jakmile policisté kolem osmé hodiny večer přijížděli k Čimické ulici, všimli si dvou mužů, kteří běželi. „Jeden z nich držel v ruce sekeru a řval, že druhého muže zabije. Hned jak útočník spatřil policejní hlídku, hodil po jejich služebním vozidle, asi ze třech metrů, sekeru. Ta se následně odrazila od projíždějícího linkového autobusu. Policisté si nestihli ani uvědomit, jaké štěstí měli, že je sekera nezasáhla,“ prozradila pražská policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Poté hlídka vytáhla své střelné zbraně a pohrozila agresivnímu muži, že vystřelí. On se uklidnil a nechal se zpacifikovat. Druhý muž potřeboval lékařské ošetření, neboť utrpěl poranění. Po výslechu se hned ukázalo, jak k němu přišel. „Nejdříve se se známým pohádali ve squatu. Už tam ho několikrát fyzicky napadl do oblasti obličeje, hodil po něm železnou konstrukci, následně vzal sekeru a začal ho pronásledovat,“ uvedl útočník.

Při výslechu také vysvětlil, proč po policistech hodil sekeru. „Chtěl zastavit policejní hlídku, aby proti němu nezakročovala,“ řekla mluvčí a sdělila, z čeho všeho je squater obviněn: „Ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví, poškození cizí věci, násilí proti úřední osobě a nebezpečné vyhrožování a výtržnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi. Kriminalisté podali podnět na jeho vzetí do vazby, který byl zamítnut,“ řekla Siřišťová.

Fotogalerie
14 fotografií