Most oprava úplně uzavře. „Odfrézujeme současný povrch mostu v úseku od křižovatky s ulicí Borská po křižovatku s ulicí Hálkova, provedeme důkladnou penetraci a položíme novou vrstvu asfaltu. Na závěr opravíme nátěr zábradlí v místech poškození, což je asi 20 procent plochy,“ popsala Andrea Fojtíková ze Správy veřejného statku.

Sousední lávka pro pěší už má opravu za sebou. „V průběhu června a července byly opraveny nátěry a vodorovné značení, a taktéž byla vyměněna přímo pochozí izolace,“ doplnila Fojtíková.

Opravují hned pět mostů

Město se v létě pustilo do oprav pěti mostů pro automobily a stejného počtu menších lávek pro pěší a cyklisty. Největší opravou, která výrazně ovlivňuje dopravu, jsou práce na mostu v Těšínské ulici přes Úslavu.

Z lávek prošla opravou Vokounova lávka, od 27. července je minimálně na 30 dní uzavřena lávka v Českém údolí mezi ulicí K Lávce a Valchou. Opravuje se na ní pochozí izolace.

Kdo byl Magor Jirous?

Ivan Martin Jirous, známý též pod přezdívkou Magor, (1944 až 2011), byl český básník, publicista a výtvarný kritik a  vůdčí duch českého undergroundu. Je znám především spoluprací s nezávislou rockovou skupinou The Plastic People of the Universe. V době normalizace byl za své politické názory pětkrát vězněn. Stal se držitelem literární ceny Jaroslava Seiferta za celoživotní básnické dílo a ceny Toma Stopparda za dílo Magorovy labutí písně.