Strávili spolu hodně let a stáli jeden při druhém. „Bylo to mezi námi silné. Přátelé nám říkali, že i po dvaceti letech to mezi námi pořád jiskřilo. Stále mi opakoval, jak mě miluje a že se mnou je to jeho nejkrásnější období života,“ prozradila pro web Extra.cz Alena Srstková, kterou samozřejmě smrt jejího muže, k níž došlo loni 29. července, velmi zasáhla. 

Těžké byly pro oba i chvíle, které jeho skonu předcházely. „Zdeňkův konec byl smutný a psychicky náročný pro nás oba. Vnímal, co se děje, jak přichází o sílu. Říkal mi: Prosím tě, už mě zabij, nebo se ztrháš!“ odtajnila nyní vdova bolestnou pravdu. 

VIDEO: Zemřel herec Zdeněk Srstka (†83)! A dojemné shledání Dominiky Gottové s rodinou!

Video
Video se připravuje ...

Zemřel herec Zdeněk Srstka (†83)! A dojemné shledání Dominiky Gottové s rodinou! Martin Balcar, Lukáš Červený

Tehdy už byl z kdysi silného chlapa jen stín. Přesto mu byla stále oporou. „Nejsmutnější vzpomínka na jeho konec je, když jsem mu dávala poslední pusu tady doma. Bylo vidět, že už odchází, takže se mu záchranáři snažili pomoci kapačkami,“ vylíčila paní Alena s tím, že ho chtěla nechat odejít v poklidu domova, ale nakonec lékaři rozhodli o převozu do nemocnice. „To je pro mě doteď smutné a sundává mě to,“ přiznala s pláčem paní Srstková. 

Ta během smutného výročí úmrtí, samozřejmě na Zdeňka, herce, kaskadéra a moderátora pořadu Chcete mě?, myslela a vzpomínala. „Zdendovi dnes zapálím svíčku, na hrobě jsem byla už předevčírem, dnes tam i s vnukem půjdu znova. Každý den na něj myslím a každý den mu za všechno děkuju,“ dodala pro Extra.cz paní Alena.

VIDEO: Poslední rozhovor Zdeňka Srstky (†83): Na pokraji sil došel na pohřeb kamarádky.

Video
Video se připravuje ...

Poslední rozhovor Zdeňka Srstky (†83): Na pokraji sil došel na pohřeb kamarádky. Kateřina Štichová, Jan Jedlička

Fotogalerie
31 fotografií