Reprezentativní neoklasickou vilu v Bubenči postavila v roce 1929 německá architektonická kancelář Loscow & Kühne. Luxusní vile dal život konkrétně architekt Josef Dnebovský. Sídlo v diplomatické části Prahy bylo navrženo podle modelu známé vily v Liberci, která je dnes označována za kulturní památku. V posledních letech sloužila budova jako sídlo reprezentativního sociálního klubu. 

Rezidence se nyní prodává za sto milionů korun, podle Daniela Červa, realitního makléře společnosti RE/MAX, se dům během jeho prodeje zlevnil o necelých třicet milionů.

Vila je díky svému interiérovému navržení vhodná pro stále podobné účely, jako jsou firemní i diplomatické. Je možné zde založit sídlo společnosti, ale není vyloučeno, že by mohla sloužit i pro bydlení. Díky své poloze v klidné části města a občanské vybavenosti se tato vila může stát přepychovým domovem nějakého boháče. 

Video
Video se připravuje ...

Virtuální prohlídka luxusní vily v Bubenči. Majitelé ji prodávají za 100 milionů Realitní kancelář RE/MAX

Luxusní vila jen srší impozantní atmosférou, kterou jí dodává ohromující točité schodiště či originální francouzská okna s původním kováním, křišťálové lustry a dřevěné parkety tento dokonalý luxus jen doplňují.

Byt s vlastním vchodem

Celá budova stojí na pozemku, který má 998 metrů čtverečních a užitná plocha vily je 620 metrů čtverečních. Luxusní dům se může pyšnit deseti ložnicemi a pěti koupelnami. Přízemí slouží jako reprezentativní prostor se třemi salonky, kuchyní a jídelnou. V prvním patře jsou tři ložnice a dvě koupelny. Podkroví se skládá z dalších pěti pokojů s koupelnami. V suterénu mohou parkovat dvě auta, nachází se tam i samostatný byt o velikosti 3+1 s vlastním vchodem. Před zahradou je terasa a zadní část objektu slouží jako dvůr s parkováním pro další čtyři auta.

O luxusní sídlo v lukrativní části Prahy se podle Červa, který dům prodává dva roky, ucházelo už 20 zájemců. Mezi nimi jsou jak zahraniční klienti, tak i čeští. „O dům měl zájem například německý podnikatel, hodně Čechů, čínská či belgická ambasáda nebo Ind, který vlastní firmu v Čechách. Zatím ale nikdo nenabídl částku, kterou chceme,“ řekl pro Blesk.cz Červ.

Fotogalerie
16 fotografií