Pořádný arzenál objevili policisté při domovní prohlídce ve čtvrtek po desáté hodině v garáži dvaačtyřicetiletého muže v Praze 8. „Kriminalisté nalezli v garáži více než sto padesát kilogramů munice a šestadvacet dlouhých a krátkých střelných zbraní,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Majitel byl přítomen, s muži zákona spolupracoval a zbraně dobrovolně vydal. Uvedl, že je vášnivý sběratel, zbraně ale byly nabité a připravené k použití! To už kriminalistům vysvětlit nedokázal.

„Při domovní prohlídce kriminalistům pomáhal i služební pes, který je speciálně vycvičený na vyhledávání zbraní a střeliva. Po provedení domovní prohlídky byl podezřelý převezen na policejní služebnu,“ řekla mluvčí.

Muži za nedovolené ozbrojování hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. Policisté teď budou zkoumat, zda zbraně někdo nepoužil k trestné činnosti. „Pokud by se ukázalo, že tomu tak bylo, může se okruh trestných činů ještě rozšířit. V nejbližší době kriminalisté s prověřovaným zahájí trestní stíhání, které bude vedeno na svobodě,“ dodala Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Muž v garáži v Praze 8 schovával 150 kilo munice a 26 zbraní. Policie České republiky

Fotogalerie
8 fotografií