Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Bizár a naprostá absence vkusu! Módní kritička Ina T. ostře zhodnotila narozeninový mejdan Michala Davida

/
  • Bizár a naprostá absence vkusu! Módní kritička Ina T. ostře zhodnotila narozeninový mejdan Michala Davida.
    26. července 2020 ● 13:01

    Všudypřítomná vůně květin, slunečné počasí, tráva pod nohama a koktejl. Právě díky specifické atmosféře náleží zahradní party k nejoblíbenějším letním společenským akcím, které můžete zažít jak v rodinné, tak business sféře. Jak Ina T. zhodnotila nedávnou oslavu šedesátin Michala Davida? A jaké módní rady si pro vás připravila?

  • 1.

    Dress code na garden party?

    Protože se v Čechách nedávno konala VIP garden party hitmakera Michala Davida (60) plná známých tváří, vybrala jsem vám příklady toho, co je na zahradní party vhodné a čemu se vyhnout. 

    Samotný dress code garden party patří svým poloformálním zaměřením mezi jednodušší pravidla oblékaní, přesto v něm mnoho pozvaných stále chybuje. Lehkomyslná ležérnost i over-dressed naškrobená elegance totiž snadno zapříčiní faux pas. Přitom se stačí držet jednoduchých doporučení.

    Pro dámy: Koktejlky, méně formální kostýmy, maxi šaty, overaly, klobouky, světlé barvy, květinové vzory, pruhy, sandály, baleríny, mokasíny, mules nazouváky

    Vyhněte se: Jehlovým podpatkům (pokud se party koná na travnaté ploše), zvířecím potiskům, příliš elegantním dlouhým večerním šatům, příliš velkým kabelkám

    Pro pány: Lněné košile, letní obleky, plátěné kalhoty, mokasíny, loafers

    Vyhněte se: Džínám, džínovým šortkám, žabkám, tílkům, domáckému oblečení, trikům s potiskem, sportovním teniskám

    Michal David s manželkou
    Autor: Martin Hykl

  • 2.

    Oldřich Lichtenberg: Košile praská ve švech, známka 5

    Na narozeninové oslavě Michala Davida, jenž je označován za etalon hudebního kýče, se vystřídala pestrá škála hostů - celebrity, politici i šedá eminence hudebního šoubyznysu - producent Oldřich Lichtenberg, zpěvákův dlouholetý spolupracovník a majitel Divadla Broadway, nemohl scházet.

    Zpěvákova suita vyznává dle fotek podobně diskutabilní styl, kterému povětšinou chybí vkus i noblesa a přebývají prvky hodné bizáru. Lichtenberg, ačkoliv zvládá i daleko horší kombinace, ani tentokrát nezklamal. Je k diskuzi, proč se stárnoucí muži tak rádi oblékají do košil v odstínu růžové. V určitém věku a s podobnou postavou v ní působí nepatřičně. Když už, košile by měla mít alespoň správnou velikost a nerozevírat se. Vyšisované džíny jsou vzhledem k dress code garden party mimo. Kalhoty ze lněné směsi by byly vhodnější a pohodlnější.

    Producent Oldřich Lichtenberg s manželkou
    Autor: Martin Hykl

  • 3.

    Leon Tsoukernik: Definice kýče, známka 5

    V naprosto fascinujícím outfitu dorazil král kasin Leon Tsoukernik, který dokonce přiletěl vrtulníkem. Zdá se, že příjezd pouhým autem je pro podnikatele tohoto ražení zkrátka out. Stejně jako vkusný a na společenskou příležitost vhodný outfit.

    Celopotištěné barevné triko s vitráží a portrétem Caesara od Dolce & Gabbana nemohlo více naplnit definici kýče. U této značky je zajímavé, že ji kupují mladí rappeři, bijci MMA i stárnoucí seladoni. Ačkoliv bych tohle nevkusné triko nedoporučila ke koupi nikomu, přimlouvám se, ať ho raději nosí jen hiphopeři. Tmavě modré džíny jsou na garden party nevhodné, stejně jako tmavě modré sportovní tenisky.

    Fotogalerie: NAROZENINOVÝ MEJDAN MICHALA DAVIDA: MOCNÍ…
    92 fotografií

    Jeho manželka Sandra je na tom s outfitem o poznání lépe. Letní světle modré šaty s vertikálními volány a potiskem květin jsou vhodné jak k jejímu odstínu vlasů, tak k dané příležitosti. Menší stříbrná aktovka je stylově na hraně a bílé pantofle měla nechat u bazénu.

    Leon Tsoukernik
    Autor: profimedia.cz

  • 4.

    Jiřina Bohdalová: Příjemná lidovka, známka 2

    Na narozeninové oslavě nemohla chybět ani legendární herečka. Bohdalka, jak se jí přezdívá, s módou nikdy neexperimentovala. Za dlouhá léta v šoubyznysu si vycizelovala svůj jednoduchý, s masou veřejnosti lehce ztotožnitelný styl. Ve věku blížící se devadesátky, kdy, podotýkám, vypadá výborně, už ostatně žádné experimenty ani nejsou třeba.

    Kombinaci vzhledem k poloformální události a svému věku zvolila důstojnou. Twinsety jsou v kurzu i v zahraničí a její volba smetanového úpletu působí elegantně. Lehce rušivá je jen spona spínající svetr a bojující o pozornost se šperkem. Příště nechat jen jednu ozdobu dekoltu. Cigaretové plátěné kalhoty bych kvůli velkému kontrastu barev vyměnila za světlejší model. Outfit by pak působil moderněji a svěžeji.

    Jiřina Bohdalová s producentem Františkem Janečkem
    Autor: Martin Hykl

  • 5.

    Alex Mynářová: Ležérní elegance, známka  2

    Mezi hrstku správně oblečených hostů patřila například manželka kontroverzního politika a kancléře Vratislava Mynáře Alex Mynářová. Ležérní, ale přesto adekvátně elegantní overal smaragdové barvy s culottes nohavicemi ladí s originálními lodičkami i Chanel kabelkou. Pásek Gucci s výraznou sponou je však okoukaný a v rámci trendu již pasé.

    Oslava 60. narozenin Michala Davida
    Autor: Martin Hykl

  • 6.

    Vratislav Mynář: Vyšisované džíny, známka  3-

    I v této dvojici je na tom stylově hůře muž. Předpokládala bych, že Vratislav Mynář jako aktivní politik vlastní alespoň jedny plátěné kalhoty nebo vycházkový oblek. Přesto zvolil vyšisované džíny, jež jsou na společenské akce nepatřičné a nehodí se ani k jeho věku.

    Bílé tenisky jsou o něco elegantnější, než jejich klasická sportovní verze, ale opět nechápu, proč pro dané počasí a příležitost neobul daleko vhodnější typ bot, např. mokasíny.

    Alex a Vratislav Mynářovi
    Autor: profimedia.cz

  • 7.

    Tomáš Hrdlička: Urputné ladění, známka  4

    Oslavu narozenin si nenechal ujít ani vlivný podnikatel a lobbista Tomáš Hrdlička. Oceňuji alespoň snahu o styling a hru s barvami. Ale jeho urputné ladění bot, pásku a detailů košile je další provinční bizár, náležící podobnému vkusu nepolíbeným podnikatelům. Za každou cenu opakované barevné prvky vídáme často i na Michalu Davidovi. Sveřepý pokus o invenci v pánské módě je v tomto provedení spíše tristní.

    Pražský podnikatel a vlivný lobbista Tomáš Hrdlička
    Autor: Martin Hykl

  • 8.

    Sagvan Tofi: Nepovedená invence, známka 3-

    Sexsymbol devadesátek Tofi v módě naprosto ustrnul a posledních deset let obléká v podstatě identické outfity. Jejich podstata tkví v nepochopitelných kalhotách se sníženým sedem, které si, bohužel pro nás, značně oblíbil. Jejich zkrácená délka ho navíc opticky proměňuje v trpaslíka a nepomáhá ani prodloužené, jemným proužkem protkávané sako.

    Což je škoda, protože jistou (sic v tuhle chvíli nepovedenou) invenci v sobě exotický herec má. Ovšem tato kombinace nejenže se na garden party nehodí, ale krom tenisek a trika zaslouží darovat na charitu.

    Sagvan Tofi přinesl Michalovi Davidovi dárek.
    Autor: Martin Hykl

  • 9.

    Ivan Vyskočil: Pozor na velikost, známka 3-

    Chybět nemohl ani herec a zarytý fanoušek prezidenta Zemana. Ivan Vyskočil, který je oslavencův strýc, dorazil v příjemné barevné kombinací bílé a béžové, která je na zahradní party ideální volbou.

    Basic polo triko není nic proti ničemu. Ale s několika účastníky party má zjevně společné to, že nezná svoji velikost. Triko mu je krátké a opticky zkracuje trup.

    Naopak velmi chválím za volbu pásku a plátěných kalhot namísto všudypřítomných džínů. Béžové polobotky by byly v pořádku. Ale pouze v případě, že by byly čisté. Pro pozvednutí looku bych doporučila vycházkové letní sako, které by outfitu dodalo trochu stylu.

    Ivan Vyskočil na oslavě Michala Davida
    Autor: profimedia.cz

  • 10.

    Michal David: Hitmaker v úzkých, známka 4

    Vynechat nemohu ani samotného oslavence. Autora podbízivých, ale širokou veřejností milovaných hitů. Ač slavil šedesátku, s módou a vkusem se stále zacházet nenaučil a mnoho jeho outfitů spadá do úrovně cirkusové škarpy. Valná většina jeho outfitů zavání bizarností a tím nejhorším, co lze v mužské módě vidět.

    Na své narozeninové oslavě se outfitem držel při zemi, ale i tentokrát chyboval. Nelichotivé skinny džíny dusivě obepínají stehna i lýtka, jsou u typu jeho postavy omylem i v případě puberťáka, natož u šedesátníka. Jeho křivkám rozhodně nelichotí, na garden party se nehodí a v horku daného dne jejich volbu jistě hořce litoval. Lněné či plátěné kalhoty by byly vhodnější a pohodlnější volbou.

    Košile mohla být ve slušivějším odstínu a z méně mačkavého materiálu, navíc zapnutá trochu víc ke krku. Jako pozitivum kvituji, že si při pokusu o styling nezvedl límeček. Ač měla být garden party setkáním bohatých a mocných, potvrdila u přítomných hostů především neznalost etikety, buranství i absenci vkusu.

    Michal David při oslavě svých 60. narozenin
    Autor: Martin Hykl

    Fotogalerie
    98 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 64

MarDis: Já se za svý jméno nestydím. Martin Srp, ty jedna Pollo sušinko

(28. 07. 2020 09:00)

Pollo: Neznáte někdo celé jméno nějakého MarDis? Když to tak potřebuje vědět? A má vůbec občanku? Nebo jen zdatného ošetřovatele?

(28. 07. 2020 06:20)

Pollo: Tak tu rubriku vynechte. Proč by se měla hned rušit. A v hodnocení s ní většinou souhlasím. Tady kromě pomačkané Mynářové.

(28. 07. 2020 06:16)

marta-karta: a ted teda docitam jeji kritiky - a naposledy, uz fakt nechci nikdy vice. Zbytecna rubrika, bohuzel nyni uz zcela zbytecna...

(27. 07. 2020 14:26)

marta-karta: Zlata kriticka Frantiska, dej ji pambu vecnou slavu na nebesich. Byla to vtipna zenska a psala dobre, a mela i dobry vkus. Tato Ina spise jen hani a jen nekomu ze sympatii ci pratelstvi strani. Mne ani ty jeji tzv. modni postrehy nebavi cist, priznam se. Necitim tam tu noblesu jako u Frantisky. Asi bych tuhle rubriku uplne zrusila. Frantiska byla jenom jedna.

(27. 07. 2020 14:24)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy