Nejkrásnější pláže najdete na ostrově Fuerteventura

Tento ostrov se pyšní nejkrásnějšími plážemi z Kanárských ostrovů. Oceníte pozvolný přístup díky mělkému dnu a průzračnou vodu zbarvenou do tyrkysových odstínů. Nejdelší a nejmalebnější pláž v rychle se rozšiřujícím letovisku najdete v Costa Calmě. Harmonii nádherné pláže a křišťálově čisté azurové vody objevíte na Playa de Sotavento, která se táhne v délce neuvěřitelných 22 km! Naopak v jižní části, zvané Morro Jable, si vychutnáte promenádu a městskou pláž s restauracemi, bary a kavárnami.

Na své si zde přijdou i nadšenci do vodních sportů. Ostrov je totiž už mnoho let vyhlášenou destinací pro všechny milovníky surfingu a především windsurfingu. Zdejší příznivý vítr zaručuje pro tyto sporty ideální podmínky. Mezi nejlepší windsurfingové pláže patří Sotavento a Playa de Castillo.

Autor: Čedok

S kým vyrazit?

Cestovní kancelář Čedok nabízí pobyty na tomto ostrově na 8/15 dní s odlety z PRAHY od první srpnové neděle a čtyřhvězdičkový hotel s polopenzí v tomto termínu seženete už od  18.990 Kč. Nechybí služby delegáta i široký výběr výletů po celém ostrově. Náš tip: Hotel R2 Pajara Beach 4* AI a hotel R2 Bahia Playa Design 4* AI, které najdete přímo u jedné z nejhezčích pláží ostrova.

Černý písek i písečné duny potkáte na Tenerife

Tenerife patří mezi největší ze sedmi ostrovů kanárského souostroví a o atraktivní místa opravdu nemá nouzi.  Nachází se zde nejvyšší vrchol celého Španělska a tedy i Kanárských ostrovů Pico de Teide (3 718 m. n. m.) a je dominantou národního parku Parque Nacional del Teide. Toužíte po exotické přírodě nebo chcete zdolávat skalnatý sopečný terén? Na ostrově Tenerife to není problém. Pokud milujete cyklistiku nebo pěší túry, pak vás Tenerife rozhodně nezklame.

Jestli je něco pro tento ostrov typické, jsou to písečné pláže s vulkanickým černým pískem. A pokud přeci jenom zatoužíte po romantickém západu slunce a procházkách po bílých plážích, vyrazte na jih ostrova.

Autor: Čedok

Náš tip: Hotel Playa la Arena 4* AI - umístění nedaleko pláže nebo pro náročnější dovolenkáře Hotel Barcelo Santiago 4* AI od 19 990 Kč. První odlety z Prahy už 16.8.! Tak na co ještě čekáte!

Fotogalerie
8 fotografií