Nehoda se stala na křižovatce ulic Olbrachtova a Budějovická na přechodu pro chodce, který zrovna přecházela třicetiletá žena. Kdo nehodu způsobil, zatím není zřejmé, policejní vyšetřování pořád běží. „Ve věci bylo zažádáno o provedení znaleckého zkoumání,“ uvedla pro Blesk.cz policejní mluvčí Violeta Siřišťová. 

Redakci Blesk.cz se ozval otec vážně zraněného mladíka a vylíčil situaci, v jaké se teď jeho syn nachází. Třiadvacetiletý student vysoké školy podle něj vždycky jezdil opatrně, stále leží v nemocnici a nemůže hýbat nohama. „Leží v nemocnici s rozdrceným bederním obratlem. Je po operaci, kde mu byly do páteře dány kovové výztuhy a bohužel ho ještě jedna operace čeká. Na velké bolesti bere silná analgetika,“ popsal situaci.

Nic si nepamatuje

Dodal také, že si mladík celou nehodu ani několik následujících dní nepamatuje. Nehoda řadu svědků vyděsila, hněv mnoha lidí se následně ihned snesl na hlavu motorkáře - někteří údajní svědci v internetových diskusích uváděli, že jel příliš rychle a nejspíš projel křižovatku na červenou. Blesk.cz byl v kontaktu s jednou ze svědkyň, která tvrdí, že mladý motorkář jel na zelenou a předpisy dodržel. Celou nehodu se podle svých slov rozhodla popsat, když viděla, kolik lidí hned začalo mladému motorkáři nadávat.

Situaci podle ní viděla nejen ona, ale i její přítel. „Stáli jsme v jeho směru a měli jsme nejlepší přehled nad celou situací. Jel z našeho směru, neřekla bych, že nějak závratně rychle,“ tvrdí. Dokonce podle ní stihl i zatroubit, a když se blížil k přechodu, snažil zabrzdit tak prudce, že se mu zvedlo zadní kolo. Motorka však již byla neovladatelná a střet s chodkyní byl nevyhnutelný.

Šla na červenou?

Svědkyně je však přesvědčená, že na vině je sražená žena. „Paní opravdu šla na přechod na červenou, skupina chodců tam jen stála a koukala a já, když jsem viděla, jak tam vkročila, tak jsem začala křičet, že je paní hloupá,“ uvedla.

Zda ještě k tomu měla na hlavě sluchátka, jak někteří další svědci tvrdí, však potvrdit nemůže. „Doufám, že to nakonec dopadne dobře pro oba,“ dodala svědkyně, jejíž jméno redakce zná, ale která si přeje zůstat v anonymitě.

Fotogalerie
8 fotografií