Trojice připravila pro "zákazníka" dva balíčky, které obsahovaly 7 mobilních telefonů, nabíječky, USB kabel, 29 tablet léku tramadol a pervitin. Loni v dubnu pak podle dohody přijeli ke zdi vězení a balíčky přehodili do areálu. Jenže ostraha byla pozorná a pašování hned v zárodku odhalila.

„Já jsem ani nevěděl, co v tom bylo. Jen jsem jim ukázal cestu na Rapotice,“ dušoval se u odvolacího senátu 12x soudně trestaný muž, který se vrátil naposledy z vězení v červenci 2018. Soudce prosil, ať mu uloží alternativní trest, dodal i prohlášení, že v případě domácího vězení se bude zdržovat v bytě družky na Brněnsku.

Jenže soudci měli jasno. Mimo jiné i kvůli svědectví třetího člena pašerácké party -  distributora drog. „Podle jeho výpovědi jste měl dodat mobily a další zařízení, on pervitin. Znali jste se, dokonce jste u něj bydlel. Věci jste zabalili společně,“ řekl soudce Petr Hlavina.

Třetí pašerák čeká na trest

Fryščokův komplic Tomáš Vrzal (25), který byl u házení věcí přes zeď, vyfasoval 18 měsíců natvrdo. Proti rozsudku se neodvolal. Třetí do party, drogový dealer, na svůj verdikt teprve čeká. Objednavatele zboží uvnitř vězeňského areálu se nepodařilo odhalit.

VIDEO: Mladíci z Brna posílal drogy do celého světa.

Video
Video se připravuje ...

Mladíci z Brna rozesílali do světa obří zásilky drog. Celní úřad pro JMK