Smutnou zprávu oznámil ČTK syn zesnulého Michal Nesvadba. „Jsem rád, že na nás tatínek počkal. Byli jsme tak u něj, když odcházel,“ potvrdil pro Aha! Michal, známý z Mim tria či Kouzelné školky. „Stačil jsem mu poděkovat za vše, co pro mě udělal,“ dodal dojatě.

Miloš byl nejen dlouholetým členem činohry Národního divadla, ale známý byl také jako výtvarník a tvůrce televizních pořadů pro děti. Právě jeho kresby a malůvky pro děti ho asi proslavily nejvíce.

Z hereckých rolí nutno připomenout pohádku Pyšná princezna, kde nezapomenutelným způsobem ztvárnil prince ze Země zacházejícího slunce. Objevil se i v jiných pohádkách, například v Čertův švagr či O Popelákovi. Nesvadba hrál také roky jako „pan malíř“ v televizních pořadech pro děti. Naposledy stál před kamerou zřejmě v roce 2009 ve snímku Pamětnice

VIDEO: Dojatý Miloš Nesvadba (91) na pohřbu Skořepové (†93): Budu plakat...

Video
Video se připravuje ...

Dojatý Miloš Nesvadba (91) na pohřbu Skořepové (†93): Budu plakat... Blesk TV

Co se týče divadelního působení, Miloš Nesvadba začínal na první české scéně už jako dvacetiletý, jeho herečtí kolegové byli často námětem jeho karikatur. V Národním divadle ztvárnil desítky rolí. Poslední představení, derniéru Revizora, ve zlaté kapličce odehrál 18. června 2014.

Ani po devadesátce ho neopouštěl elán, ovšem jak letos v dubnu prozradil jeho syn Michal Nesvadba (62), který se vydal v jeho šlépějích a věnuje se dětským pořadům, jeho stav se postupně zhoršoval. Už prý nemohl malovat a situaci kolem koronaviru moc nechápal. 

„Táta má k dispozici své oblíbené kafíčko, krásný výhled do ulice, tak se dívá na lidi, trošku nechápe ty roušky, on říká, že nevidí na úsměv těch lidí, tak se pořád ptá, jestli jsou šťastní, ale jinak je v pohodě,“ uvedl ve Studiu 6 syn Michal. Tehdy také uvedl, že 95. narozeniny otce samozřejmě oslavili, i když skromně. „Viděli jsme se, tohle výročí je opravdu velké, od mé ženy dostal bábovku místo dortu, ale v každém případě myslím, že si to užil. V těhlech letech je ale potřeba mu už vysvětlovat, co se děje,“ dodal Nesvadba, který teď bohužel o milovaného tatínka přišel.

VIDEO: Nové informace o stavu Josefa Laufera! A smůla Gombitové. Co od Ivany nečekala?

Video
Video se připravuje ...

Nové informace o stavu Josefa Laufera! A smůla Gombitové. Co od Ivany nečekala? Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
30 fotografií