Somervilleová se narodila 12. prosince 1943 v Iowě. První menší roličku získala už jako malá holčička a od té chvíle věděla, že by se herectví chtěla věnovat naplno. Na začátku své kariéry zářila především na divadelních prknech. Za roli Wilmy v muzikálu Over Here! byla nominována na prestižní cenu Tony. Fanoušci ji však znají především z její televizní práce.

Na svém kontě má více než 50 projektů, zahrála si například v seriálech Rodina Sopránů, Sex ve městě, Dům z karet, Castle Rock, Ve znamení raka, Kriminálka Miami nebo Daredevil. Všechno to byly malé, přesto významné role.

Video: Vondráčková koupila nemovitost v centru Prahy. Bude se Kuklová vdávat? A druhá šance Robinsona! 

Video
Video se připravuje ...

Vondráčková koupila nemovitost v centru Prahy. Bude se Kuklová vdávat? A druhá šance Robinsona! Blesk TV

Kromě televize a divadla se objevila i ve známých filmech, rovněž jako epizodní postava bez většího množství dialogů. Obezřetný divák ji mohl postřehnout ve snímku Podivuhodný případ Benjamina Buttona nebo Tajemství rodiny Stokerů. Před smrtí stihla natočit komedii Poms a zahrát si v muzikálové hře Jako zabít ptáčka. Bohužel nic dalšího si již nezahraje, jelikož odešla z tohoto světa. Ve věku 76 let zemřela přirozenou smrtí.

VIDEO: Proč Jágrova kráska maže stopy o své minulosti? A finalista SuperStar skončil ve vazbě.

Video
Video se připravuje ...

Proč Jágrova kráska maže stopy o své minulosti? A finalista SuperStar skončil ve vazbě. Blesk TV

Fotogalerie
21 fotografií