Skromnost z princezny Beatrice přímo čiší. Nepotrpí si na speciálním zacházení a na rozdíl od svých příbuzných je ztělesněním realistického a praktického člověka, který se nepotřebuje obklopovat luxusem. Když loni oznámila zásnuby s italským podnikatelem, měli o svatbě jasno – nebude to žádný ohromující průvod po vzoru princezny Diany (†36), Kate Middletonové (38) nebo Meghan Markleové (38). Bude se jednat o rodinnou svatbu s omezeným počtem pozvánek. Jenže pak přišel koronavirus a květnovou oslavu lásky museli zrušit a odsunout na neurčito.

Všechny pak překvapilo, když se v pátek objevily informace o jejich tajné a v rodinném kruhu uskutečněné svatbě. Mezi hosty nechyběla královna Alžběta II.princem Philipem (99), vévodové z Cambridge nebo princ Andrew (60), který se kvůli skandálu se zneužíváním nezletilých dívek zdráhal ukázat obličej na oficiálních fotografiích. Svůj původní plán o skromné hostině Beatrice a Edoardo dodrželi. A dokonce zvládli rozpočet na svatbu skrouhnout na minimum, což z jejich veselky dělá jednu z nejlevnějších svateb v historii monarchie.

VIDEO: Gregorová se zbavuje majetku po Brzobohatém! A problémy Witowské v televizi kvůli známosti.

Video
Video se připravuje ...

Královští sourozenci děkují zdravotníkům! Potlesk za boj proti koronaviru. Kensington Royal

Zatímco Meghan za svatební róbu dala bezmála tři miliony a Kate dokonce 10 milionů, Beatrice běloskvoucí šaty protkané diamanty zdědila po své babičce. Ta se v nich v roce 1962 předvedla na premiéře filmu Lawrence z Arábie. Přemýšlet nemusela ani nad tiárou, Alžběta své drahé vnučce bez okolků zapůjčila svou diamantovou čelenku, kterou měla na hlavě na své svatbě v roce 1947.

A protože bylo pozváno jen 20 lidí namísto původně plánovaných 150, ušetřili ženich a nevěsta za pestrý výběr drahých pokrmů a pitiva. Zábava byla rovněž na trochu skromnější úrovni, než jsou členové monarchie zvyklí – Beatrice a Edoardo si pro (ty menší) hosty připravili skákací hrad, hudbu obstarával jukebox s výběrem klasických i moderních hitů, a po pár točených pivech mohli svatebčané poměřit svůj talent a hladinu alkoholu v krvi u terče.

Na svatbu se každý dopravil soukromě, což královské peněžence ulevilo na objednávání luxusních vozidel s řidiči a klasického královského kočáru. Bez květin by žádná svatba nemohla fungovat, ovšem i v tomto případě se novomanželé nepřetrhli. Velkou záhadou je svatební dort, s nímž se Beatrice ani nikdo jiný zatím nepochlubil.

Celková útrata za páteční veselku je sice neznámá, určitě ale nepřesáhne miliardovou svatbu Meghan a prince Harryho ani „levnější“ průvod Kate a prince Williama, který daňové poplatníky vyšel na 700 milionů korun. 

VIDEO: Královští sourozenci děkují zdravotníkům! Potlesk za boj proti koronaviru.

Video
Video se připravuje ...

Královští sourozenci děkují zdravotníkům! Potlesk za boj proti koronaviru. Kensington Royal