„Ohlasy byly neskutečný a musím říct, že jsem si to strašně užila. Ve StarDance jsem si splnila neduh v mládí, co jsem měla, že jsem neabsolvovala taneční. A pak mi to vlastně celý život bylo líto. Teď jsem měla pocit, že dostávám novou šanci,“ svěřila se na Českém rozhlase v pořadu Haliny Pawlowské (65) herečka Pavla Tomicová.

V mládí se prý věnovala gymnastice, sportu se však postupně vzdala… I kvůli úrazu kolene. Nemá v něm totiž chrupavku. Váhala proto, zda na lákavou nabídku České televize kývnout. „Bylo krásný, že jsem šla za tím doktorem ortopedem a ptala jsem se ho, jestli to zvládnu. A on mi říkal: ‚Helejte, vy jste takovej zvláštní případ. Vy byste s tou vaší diagnózou prakticky neměla ani chodit. Takže jestli chodíte, tak si i tančete.‘ Tak jsem to udělala!“

Představitelka rázných „žen z lidu“, co se nestydí zplna hrdla zasmát, v této zábavné show vzdor své korpulentní postavě překvapivě bodovala. Nechybělo málo, a dokonce by i zvítězila. Ve finále ji porazil až herec Jiří Dvořák (53). Její pohybový talent i bezprostřední vystupování si zkrátka získalo srdce mnoha diváků, co ji dosud znali jenom třeba ze seriálu Četníci z Luhačovic, kde ztvárnila hubatou hospodyni, jako nešťastnou psycholožku z hořké komedie Nuda v Brně, anebo jako nymfomanku z teenagerské komedie Snowboarďáci.

Přestože nevyhrála, nesmutnila. „Jedno prvenství totiž mám: dozvěděla jsem se, že jsem byla nejstarší účastník finále v dějinách české StarDance,“ smála se hvězda seriálů Ulice či Slunečná Tomicová, jejímž tanečním partnerem byl Marek Dědík (37).

VIDEO: Upřímná Pavla Tomicová: Od StarDance jsem zase hodně přibrala!

Video
Video se připravuje ...

Upřímná Pavla Tomicová: Od StarDance jsem zase hodně přibrala! Veronika Kuželková

Ten prý měl v minulosti „spadeno“ i na Pawlowskou. „Chtěl, aby mě oslovili, ale oni mě neoslovili, asi si řekli, že by to bylo už moc, to už by národ neskousl,“ spekulovala slavná spisovatelka, známá i pro své slovanské tvary, za které by se nemusela stydět ani Věstonická venuše.

Ty podle všeho fascinovaly i samotného Dědíka, dvojnásobného tatínka synků Betrama (2) a Doriana (3 měsíce), a Pawlowskou prý ke spolupráci přemlouval. „Když jsem mu říkala, že se zbláznil, tak říkal, že ho ta představa, že bych s ním tančila, vzrušuje. Že má pocit, že kdybych se roztočila, tak by mě nikdo nezastavil,“ líčila někdejší moderátorka oblíbených Banánových rybiček.

VIDEO: Tomicová ze StarDance: Už nosím o dvě čísla menší oblečení! 

Video
Video se připravuje ...

Tomicová ze StarDance: Už nosím o dvě čísla menší oblečení! Luboš Procházka, Jan Jedlička

Fotogalerie
60 fotografií