Flamendr (37) si to na Pálavském náměstí nejprve namířil přímo proti přijíždějícímu služebnímu vozidlu městské policie. Strážníci zastavili a chtěli se dozvědět, co má chodec za problém. Jenže se se zlou potázali.

„Muž se na ně ale místo toho rozkřičel, a když s ním chtěli projednat prohřešek proti zákonu o silničním provozu, stáčel neustále řeč ke svým nedávným příhodám. Sám od sebe přiznal, že je opilý, a odhadl, že má přes dvě promile,“ popsal tragikomickou scénku mluvčí městské policie Pavel Šoba.

Video
Video se připravuje ...

Opilec v Brně vyzýval strážníka na souboj Městská policie Brno

Citoval ústavu, vyzýval na souboj

Jenže „dialog“ se hrotil. Opilec bez dokladů nechtěl nadiktovat své údaje a vypoustěl stále víc nadávek a výhrůžek. Dokonce se začal vydávat za občanskou hlídku. „Zřejmě ve snaze blýsknout se svými znalostmi začal hlasitě citovat neexistující pasáž ústavy,“ dodal policista.

Dáme souboj

A zkoušel i přímou konfrontaci: Přistoupil k jednomu ze strážníků, vyzval ho na souboj a sliboval, že mu zlomí vaz. „Ne, ty ode mě odstup,“ reagoval na výzvu, aby na muže zákona přestal dorážet.

Situaci zklidnila až přivolaná hlídka republikové policie, která si „bojovníka“ převzala do své péče. Tomu suma sumárum za jeho výstupy hrozí přestupkové řízení, vyloučeno není ani trestní stíhání kvůli výtržnictví.

Fotogalerie
3 fotografie