Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejkrásnější řecké pláže: Tady se budete cítit jako v pohádce!

/
  • Pláž Navagio s vrakem pašerácké lodi patří k nejkrásnějším i nejfotografovanějším místům v celém Řecku.
    20. července 2020 ● 09:39

    Když se řekne Řecko, snad každému se vybaví kouzelné pláže, kterými je tato jihoevropská země vyhlášená. Najdete zde nádherné divoké pláže, nad kterými se tyčí skalnaté útesy, příjemné oblázkové pláže se stínem borovic, dlouhé písečné pláže poskytující veškerý komfort pro rodinnou dovolenou, ale i malé skryté zátoky, kde se můžete schovat před očima dalších turistů. 

    Pokud se letos chystáte užít si dovolenou v Řecku, nemusíte se navíc ani obávat přeplněných pláží. „Díky povinným bezpečnostním opatřením budou mít všichni, nejen na plážích, mnohem více prostoru, a tedy i komfortu,“ uvádí Lenka Pátek, obchodní ředitelka cestovní kanceláře Blue Style. Teď už tedy jen zbývá vybrat tu pravou pláž právě pro vás. 

  • 1.

    Balos


    Nádherná laguna Balos s jemným světlým pískem a křišťálově čistou vodou patří k nejfotografovanějším místům řeckého ostrova Kréta. Pobřeží pokrývá jemný písek zbarvený především do bílé, až narůžovělé barvy, kterou mu propůjčují rozdrcené skořápky mořských živočichů. Voda v samotné laguně je velmi mělká, a tedy i krásně prohřátá. 
    Balos, Kréta
    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Navagio



    Jedna z nejznámějších pláží celého Řecka se nachází na ostrově Zakynthos. Je dostupná pouze lodí a jedná se o 200 metrů široký a 100 metrů hluboký zářez do 50 – 200 metrů vysokých kopců a útesů. Povrch tvoří zářivě bílý písek. V roce 1980 zde ztroskotala pašerácká loď převážející cigarety a alkohol. Místní úřady nechaly vrak na pláži postupně zchátrat, vůbec ovšem nepředpokládaly, že právě tato pašerácká loď se dostane na obálky knih o Řecku, pohlednice a přední stránky turistických průvodců. Pokud se tedy chystáte na Zakynthos, výlet na Navagio byste určitě měli zařadit do svého programu. 

    Na luxusní pláži Navagio ztroskotaná loď skrývala pašerácký kontraband.
    Autor: scom, archiv

  • 3.

    Achata

    Pokud patříte k těm, kdo mají v oblibě malé romantické pláže, bude pro vás pláž Achata naprostým rájem. Najdete ji na ostrově Karpahtos, jenž patří mezi jedny z nejdivočejších, nejkrásnějších a nejméně turismem poznamenaných ostrovů v celém Řecku. Díky své poloze, ale především kráse se tato pláž stala vděčným objektivem fotografů z celého světa a cílem turistů toužících po klidu, čisté pláži a průzračném moři. 

    Achata, Karpathos
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Prasonisi

    Toto místo na jižním cípu ostrova Rhodos je známé jako »polibek dvou moří«. Dlouhou písečnou pláž totiž omývá z jedné strany Středozemní moře a z druhé strany moře Egejské. V letním období, při nízké hladině vody, můžete po pláži dojít suchou nohou až na ostrůvek Prasonisi, ze kterého se tak stává poloostrov, spojený se zbytkem ostrova Rhodos. Díky tomu, že se mořský vzduch z obou směrů nemá o co rozbíjet, je místo poměrně dost větrné, a proto oblíbené k provozování sportů, jako jsou windsurfing či klasické surfování.

    Prasonisi, Rhodos
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Pravidla vstupu

    • Nejpozději 48 hodin před příjezdem je nutné vyplnit on-line formulář na travel.gov.gr. Dostanete QR kód, kterým se prokážete při vstupu do země. Na jeho základě jsou náhodně vybráni cestující, kteří budou na letišti otestováni na koronavirus. Pokud formulář nevyplníte, čeká vás pokuta 500 eur.
    • V barech a restauracích jsou povinné roušky, dokud se neusadíte ke stolu. U hotelů je to různé, nošení roušek mohou vyžadovat, ale nemusí. 
    • Nutné je dodržovat rozestupy 1,5 m, samoobslužné bufety jsou zakázány. 
    • Na pláži smí být jen dvě lehátka vedle sebe, další ve dvoumetrovém rozestupu. Počty návštěvníků v bazénu reguluje provozovatel. Více lidí do něj smí jen tehdy, je-li dostatečně chlorovaný.

     

    Fotogalerie
    11 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

frantacizek: moc hezké. Ale letos ta dovolená nebude asi žádný med, soudě už z podmínek pro vstup do Řecka

(20. 07. 2020 11:09)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy