Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Divoký slalom se 4 promile v krvi: Hazard za volantem natočili na Nymbursku

Autor: yks, ČTK - 
17. července 2020
12:14

Mezi rekordmany nepatří, ale bezmála 4 promile alkoholu v krvi jsou na stylu jízdy tohohle šoféra pořádně znát. Ostatní řidiči nemínili tolerovat nebezpečné kousky, které předváděl, a uvědomili policii. Ta se nezdráhala jednat. Koneckonců šlo o lidské životy. Nebezpečnou jízdu zachytilo i video.

Policisté na Nymbursku zastavili řidiče, který při dechové zkoušce nadýchal 3,84 promile alkoholu. Jednapadesátiletého cizince policie zadržela.

Na opilého řidiče policii upozornili svědci v neděli v podvečer, hlídka vyjížděla do obce Okřínek. „Průběh cesty byl jedním ze svědků natočen na mobilní telefon. Na záběrech je vidět, jak řidič opakovaně vyjíždí do protisměru, nebo naopak až za krajnici silnice. Díky ostražitosti a správnému jednání mužů, kteří celou cestu jeli za tímto řidičem, a jejich oznámení na linku 158, opilec neunikl trestu," uvedla Potočná.

Policie muže obvinila z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Soud se uskutečnil ve čtvrtek. Ve zkráceném řízení potrestal řidiče zákazem pobytu v České republice na dva roky a zakázal mu řízení motorových vozidel po dobu čtyř let, uvedla mluvčí policie Petra Potočná.

Video  Divoká jízda se 4 promile v krvi: Řidiče na Nymbursku natočili na video  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Rekordmani bez vavřínů

Za hranici, při které hrozí upadnutí do bezvědomí a smrt, je považována hodnota čtyř promile. Někteří lidé jsou schopni snášet alkohol výrazně lépe. Příkladem je traktorista Milan Čurda, kterého před lety zadrželi policisté za volantem fekálního vozu, když nadýchal osm promile alkoholu.

V roce 2018 lékaři ošetřovali houbaře z Ostravska se zlomeným kotníkem, který měl v krvi dokonce 8,83 promile alkoholu. Za světového rekordmana je považován Polák, který po oslavě s kamarády nadýchal 12,3 promile.

gejzovic ( 17. července 2020 12:59 )

Proc trestat řidice a ne ministra

Zobrazit celou diskusi
EUR 25,14 25,26
USD 23,5 23,68
GBP 29,26 29,46
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Další články
Články odjinud