Hrůzostrašně vypadající nehoda se odehrála na konci června u zastávky MHD u kulturního domu Semilasso.

„Cestující v brněnské tramvaji měl očividně černé svědomí. Když za ním přišel revizor, snažil se jisté pokutě vyhnout bleskovým útěkem. Jenomže daleko nedoběhl, hned u zastávky ho totiž srazil projíždějící automobil,“  uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Uprchlíka nic nezastavilo

Náraz byl tak tvrdý, že cestující v tramvaji viditelně strnuli hrůzou. „Ani čelní náraz však běžce nezastavil, po pádu na beton si ze země rychle posbíral své věci a z místa uprchl,“ upřesnil Vala.

Video
Video se připravuje ...

Černý pasažér vyskočil v Brně před revizorem z tramvaje a srazilo ho auto. Policisté si pro něj přišli domů. Policie ČR

V šoku z drsné scény zůstali nejen cestující a chodci, ale i šofér auta.  Nečekanou srážkou totiž na vozidle vznikla škoda 15 tisíc korun. 

Policie: Čekal na nás

Okamžitě po zveřejnění výzvy se policistům přihlásili klíčoví svědci, kteří je pak rychle nasměrovali na stopu neznámého kaskadéra. Nakonec si pro něj strážci zákona přišli až domů.

„Policistům se dokonce přiznal, že věděl, že ho usilovně hledají a každou chvíli je očekával. Sám se však přihlásit nestihl, neboť údajně nevěděl kde," popsal epilog kuriózního případu policista.

Pokuta i za sundání roušky  

Chytrák, který se chtěl svézt bez placení, ale musí počítat, že mu naúčtuje pokutu i dopravní podnik. Protože si v době, kdy platilo nařízení epidemiologů o nošení roušek, sundal v dopravním prostředku ústenku, riskuje ještě další postih.  

Fotogalerie
12 fotografií