Ve čtvrtek večer se policejní hlídka rozhodla, že na Černém Mostě zastaví stříbrné BMW. Místo brzdy ale řidič sešlápl plyn a začala tak dramatická honička. 

„Řidič policistům ujíždět z Černého Mostu přes Kyje, Jarov až na Kačerov. Jeho rychlost byla v místech i přes 220 km/h. Policisté si na pomoc povolali i vrtulník letecké služby,“‎ uvedla pro Blesk pražská mluvčí policie Lucie Drábková.  

Honička skončila až v ulici Budějovická nedaleko metra Kačerov. Tady řidič dokonce i naboural do betonového sloupku, část pak odletěla i na policejní vůz a poničila ho tak.

Když už posádka vozu věděla, že dál nepojede, pokusili se o útěk. „Za použití donucovacích prostředků byl jeden muž na místě zadržen. Dalšímu členovi se podařilo utéct,“‎ dodala Drábková. 

Video
Video se připravuje ...

Pražským policistům ujížděla posádka BMW. Blesk: Václav Burian

Podle ní měl zadržený muž pozitivní test na drogy, konkrétně na metamfetamin, test na alkohol byl negativní. Po druhém členovi policisté intenzivně pátrají. Ulice byla kvůli vyšetřování uzavřena, autobusová doprava jezdila oklikou. „Zadržený muž v průběhu pronásledování mohl svým vozidlem způsobit ostatním účastníkům silničního provozu škodu. Z tohoto důvodu žádáme případné poškozené, aby kontaktovali linku 158,” prosí mluvčí. Dotyčnému hrozí trest odnětí svobody v řádu šesti až osmi let vězení.

Fotogalerie
11 fotografií