Britské občany (a nejen je) Meghan a Harry naposledy rozlítili fotografiemi, na nichž nastupují do nepřítele všech ekologů, dvoustopého Cadillacu SUV, jehož spotřeba paliva je enormní a hravě strčí do kapsy téměř všechna ostatní osobní vozidla. V minulosti se pak proháněli oblohou v soukromém tryskáči, navštěvovali luxusní letoviska a po návratu do Británie kritizovali současný trend uhlíkového cestování.

Studie bývalého člena Parlamentu Spojeného království Normana Bakera, na kterou britský The Sun odkazuje, přitom tvrdí, že Meghan s Harrym vyprodukují 215 tun emisí ročně, což je ve srovnání s „pouhými“ osmi tunami průměrného Brita ohromný rozdíl.

Video: Zavřel má dohodu s otcem dívky, kterou srazil. A u Kvitové přespává rozvádějící se trenér.

Video
Video se připravuje ...

Zavřel má dohodu s otcem dívky, kterou srazil. A u Kvitové přespává rozvádějící se trenér. Bára Horáková, Lukáš Červený

Baker ve své studii zmínil 53 mezinárodních letů uskutečněných od začátku roku 2019 do ledna 2020. Kdyby započítal posledních šest měsíců (navzdory koronakrizi uskutečnili minimálně jeden mezinárodní let z Kanady do L.A.), emise, které vytvoří jejich luxusní pronajatý dům, a poslední projížďku cadillacem, bude číslo mnohem vyšší.

Jediné zelené na Harrym jsou jeho zelené holínky,“ rýpl si Baker do prince. „Samozvaný ekoválečník, který rád poučuje o změnách klimatu, spadá do jednoho procenta lidí s největší uhlíkovou stopou. Harry by měl své emise omezit… a pokud ne je, tak alespoň ty kecy o ekologii,“ uzavřel bez okolků politik.

VIDEO: Witowská po boku nového muže. Kdo ji opět rozesmál? A Leichtové domácí porod budí emoce.

Video
Video se připravuje ...

Witowská po boku nového muže. Kdo ji opět rozesmál? A Leichtové domácí porod budí emoce. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
93 fotografií