Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obrovská vlna solidarity po nehodě v Perninku: Lidé podpořili zraněného Milana, Petra i Janu

Autor: VaB - 
19. července 2020
14:26

Čelní srážka dvou vlaků u Perninku si vyžádala dva životy a 24 zraněných. Žlutý motorák, který zůstal po střetu zdemolovaný, hasiči odvezli k likvidaci. Mezi lidmi se zvedla vlna solidarity! Zraněným železničářům, kteří se ocitli v těžké situaci, za krátký čas poslali statisíce!

U obce Pernink na Karlovarsku došlo 7. července k velkému neštěstí. Došlo k čelní srážce dvou vlaků. Jeden jel z Perninku a druhý z německého Johanngeorgenstadtu. V lese se ale srazily.  

K místu okamžitě vyjely desítky hasičů, záchranářů a policistů a zamířilo tam i pět vrtulníků! Železniční nehoda měla však tragickou bilanci. Zemřeli dva lidé a 24 osob se zranilo, z toho několik těžce.  „Čtyři převezl vrtulník do Fakultní nemocnice v Plzni, jeden člověk skončil v Nemocnici v Ústí nad Labem, jeden ve Zwickau a jednoho odvezla sanitka do Karlových Varů,“ řekl Blesk.cz mluvčí záchranky Radek Hes.

Policie dokonce chvíli po nehodě zadržela strojvůdce. „Zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu obecné ohrožení z nedbalosti. Jednu osobu jsme zadrželi,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. 

RegioNova jde do šrotu

Trať byla dlouho uzavřena kvůli vyšetřování a odklízení trosek. Když se hasičům podařilo vlaky od sebe odtrhnout, jeden z nich byl posunut do své výchozí stanice, kde čekal na svůj osud. Hasiči se o několik dní později pustili do práce.

Zbylou část vozu museli rozřezat a připravit na převoz. Poté vlak naložili na valník a transportovali ho do Depa kolejových vozidel v Chebu. Tam bude sešrotován. 

Vlna solidarity

Železničáři na dráze zažívají v posledních dvou týdnech velmi krušné časy. Začalo to nehodou v Perninku, další pak byla v pražských Běchovicích a poslední v Českém Brodě. I tam zemřel jeden člověk a desítky dalších utrpělo zranění. 

V nemocnici skončili i tři vážně zranění pracovníci Českých drah - strojvedoucí Milan Č., vlakvedoucí Petr P., ka vlakvedoucí Jana J. Jejich kolegové se jim a jejich rodinám rozhodli v tíživé situaci pomoci, a proto na ně vyhlásili veřejnou sbírku.

Lidé se proto rozhodli, že je finančně podpoří. Na transparentní účet jim lidé poslali přes 466 tisíc korun! A nejde jen o lidi z České republiky ale i ze zahraničí. 

frantacizek ( 19. července 2020 16:21 )

Zobrazit celou diskusi