Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Podvodník ošálil pražského podnikatele! Na kradené doklady si založil účet, získal bonus za covid a požádal o úvěr

Autor: pom - 
16. července 2020
09:07

Podvod jako Brno má na svědomí zatím neznámý muž. Ten si na doklady pražského podnikatele, které mu předtím někdo ukradl z nezamčeného auta, zřídil účet a nechal si vyplatit takřka 20tisícový kompenzační bonus za covid-19. Pak u banky požádal o úvěr ve výši 100 tisíc. Zločince zachytily kamery, poznáte ho?

Do pořádné šlamastyky se dostal podnikatel z Prahy. Ten si v polovině dubna nechal v nezamčeném autě peněženku i s doklady, čehož rázem někdo využil a vše mu sebral. Muž ale krádež nenahlásil a zařídil si doklady nové. 

V půlce května pak požádal kvůli koronavirové krizi o kompenzační bonus. Jenže peníze stále nepřicházely, a tak se muž začal pídit po tom, kde to vázne. „Kontaktoval finanční správu, kde s překvapením zjistil, že mu už kompenzace ve výši 19 500 Kč měla být vyplacena. O pár dní později mu domů přišla od telefonní společnosti výzva k zaplacení splátky za odebrání telefonu, který si však nekoupil,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. 

Teprve tehdy muž vše nahlásil na policii. Muži zákona následně zjistili, že si zatím neznámý muž založil na kradené doklady účet v bance. „Následně si požádal o zmiňovaný kompenzační bonus, odebral telefon a požádal u banky o úvěr ve výši 100 tisíc Kč,“ dodal Daněk.

Podezřelého v bance zachytily kamery. Pokud ho poznáváte, kontaktujte linku 158. Za podvod, úvěrový podvod a poškození cizích práv spáchané v době nouzového stavu hrozí pachateli až osm let v base. 

Video  Muž si na kradené doklady sjednal účet a nechal si vyplatit kompenzační bonus.  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

halba ( 17. července 2020 08:38 )

Podnikatel ? A z Prahy ?

M M ( 17. července 2020 01:18 )

Se divim ,ze PČR nevi totoznost toho drbana ... !!?
Kdyz je ten Drban znama firma co mu neni nic svaty ...

M M ( 17. července 2020 01:12 )

Mno nemam slov ....vy jste urcite Jasnovedec ....tak to urcite i vite kdo je ten Drban co zneuzil pro svuj blahobyt.... ty doklady toho pana podnikatele !!!?

Anifa ( 16. července 2020 09:46 )

Za mne podnikatel s IQ tykve. Nechat v nezamčeném autě doklady,krádež dokladů nenahlásit.Hlavně že musí žádat o dotaci. Asi zase potřebuje peníze na luxusní věčeři s nějakou zlatokopkou.Bylo to tak ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa