Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

5 typů letních blůz podle princezny Diany: Která vám chybí v šatníku?

17. července 2020 | 06:00

Princezna Diana svým vytříbeným stylem odívání učarovala celému světu a i dnes, téměř po 23 letech od jejího úmrtí, se jejím stylem inspirují dívky a ženy napříč všemi generacemi. Královnou ikonického šatníku se bezpochyby stala v 80. i 90. letech. Jde o retro a vintage styl, který určuje současný módní diktát.

#1 Viktoriánský límeček

Noblesní blůza s příměsí cudnosti a skrytého sex-appealu, s vysokým stojáčkem lemovaným volánky či sklady z elegantní krajky. Trend schválený princeznou z Walesu určuje i dnešní módní éru. Viktoriánský anglický styl, který se vyznačoval právě těmito atributy, poukazoval na ženské a luxusní oblečení, které bylo v tehdejší době vyráběno z velmi drahých přírodních materiálů, jako jsou hedvábí, satén, kašmír či brokát. Letos zazáříte halenkou s dlouhými raglánovými rukávy ze vzdušné tkaniny zakončenými pružným lemem a volánky z krajky či madeiry.

#2 Fazonový límec

Diana častokrát volila i o něco umírněnější volnočasový styl v podobě hranatých košil a halenek s výraznou rozhalenkou, krátkými širšími rukávy s ohrnutím a občasnou přední kapsou za doprovodu decentních knoflíčků. Vzdušný top hodný parného léta, který zvolte k denimovým šortkám, mom jeans s vysokým pasem či midisukni plisovaného stylu – stejně jako krásná lady. Záleží pouze na příležitosti. Abyste dosáhla ženské siluety vzhledem k oversized střihu halenky, nezapomeňte na výrazný opasek.

#3 Ženská mašle

Pokud jste duší romantička, potěší vás blůza s mašlovou vázankou kolem krku. Lady Di ji nechávala vyniknout pod barevným sakem či kabátem. A pokud je pro vás výrazný atribut v podobě mašle nedostačující, zvolte halenku doplněnou o volánové horní sedlo s plisovaným efektem.

#4 Opulentní rukávy

Jsou tu s námi už od loňského roku. Správně, řeč je tu o opulentních balonových rukávech, které bourají žebříčky trendů. Objevují se u jemných halenek, tunik i pevných košil, šatů, ale i u sak či bund. Hot trendem jsou halenky s žabkovaným živůtkem, ale především funguje kombinace nafouklých rukávů a hranatého výstřihu. Netypický výstřih, který dodá punc ryzí ženskosti a koketnosti.

#5 Pod nadvládou vzorů

Nemusíte se bát výrazných vzorů a barev, v létě je to naopak žádoucí! Lady Diana přilnula především k puntíkům! A co vy? Zvolíte taktéž trendy puntíky, přírodní tropické listy, „art cákance“, florální motivy nebo ty zvířecí? Tak či onak, vyjděte z davu, buďte svá, buďte osobitá. Tak jako královna našich srdcí!

Podívejte se do naší fotogalerie na blůzy, které jsou aktuálně trendy! 

Autor: Žaneta Podlahová