Jediným filmem, v jakém se kdy Vlastimil Dejdar, otec slavného herce, dabéra a tanečníka Martina Dejdara (55), objevil, byla právě výše zmiňovaná komedie Slunce, seno, erotika, za níž stojí režisér Zdeněk Troška (67). Zahrál si tam tehdy po boku svého syna, jenž ztvárnil živočicháře Bernarda, co se zakoukal do rusovlasé české dívky v podání Jaroslavy Kretschmerové (64).

Na „presidentovi“, jehož nohu svírala Helena Růžičková (†67) mezi stehny, se však čas téměř ani nepodepsal – vousy sice trochu prokvetly stříbrem a vlasy zbělaly, ale i tak vypadá na devět křížků na krku naprosto báječně. A nejenom vypadá, ale dokonce se tak i cítí: a proto se pustil společně se synem Martinem a vnukem Matějem (21) do natáčení nového filmu Stáří není pro sraby režiséra Tomáše Magnuska (36). 

Nápad, že vrátí svého tatínka znovu před kameru, prý vzešel z hlavy Martina Dejdara, představitele legendárního Ozzáka z úspěšného sitcomu Comeback. „Starý pan Dejdar hrál naposledy před dvaceti devíti lety, a je to škoda, protože je velmi herecky zdatný,“ pochvaloval si režisér spokojeně.

VIDEO: Dejdar přiznal strach o děti: Dcera sekla s herectvím, syn je na křižovatce!

Video
Video se připravuje ...

Dejdar přiznal strach o děti: Dcera sekla s herectvím, syn je na křižovatce! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Přestože pan Vlastimil je absolutní neherec, jeho syn ho nikterak nepoučuje. „Tátovi neradím, od toho je tady režisér, ale synovi poradím a docela poslouchá. Teď jsme trávili pohromadě čtyři dny, ale mít je vedle sebe na place na natáčení je velmi neobvyklé. A cítím se daleko hůř, než kdybych tady byl sám,“ usmíval se Martin Dejdar při natáčení jedné ze scén, která se odehrávala v plaveckém bazénu v Dobrušce.

Právě zde totiž Martin ztvárňuje roli plavčíka Kropíka. Jeho devadesátiletému tatínkovi tvůrci přidělili roli penzisty, který s ostatními dědky humorně komentuje dění na plovárně, a syn Matěj, který se za velkou louží pokoušel o dráhu profesionálního hokejisty, tu zase hraje mladíka, který kamarádovi přebral holku. To bude vzhledem k jeho pohlednému zevnějšku celkem uvěřitelné… Na tři generace klanu Dejdarů se můžete zatím podívat alespoň do naší galerie…

VIDEO: Manželka Martina Dejdara Daniela: Opilého přes čáru jsem ho viděla jen dvakrát!

Video
Video se připravuje ...

Manželka Martina Dejdara Daniela: Opilého přes čáru jsem ho viděla jen dvakrát! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
60 fotografií