O úmrtí Zdeňka Hesse informovaly jako první až nyní Divadelní noviny, ovšem uvedly u něj datum úmrtí - 26. 3. 2020. Už tehdy zřejmě vydechl naposledy, jenže tehdy zuřil koronavirus a všichni měli zřejmě jiné starosti. „Informovala nás Alena Hrádková z pražského Divadelního ústavu / Institutu kultury,“ uvádí Divadelní noviny.

Na sociálních sítích už ale na jeho skon stihl zareagovat i seriál Ulice. „Smutná zpráva pro Ulici. Ve věku 79 let odešel do hereckého nebe představitel Lojzy Navrátílka Zdeněk Hess. O skonu herce informoval až nyní pražský Divadelní ústav,“ uvedla na facebooku TV Nova. „Bylo nám ctí s ním dlouhá léta spolupracovat. I přes nelehký životní osud přicházel do ateliérů vždy s úsměvem, s těžkostmi se statečně pral. Nikdy na něj nezapomeneme. Čest jeho památce, upřímnou soustrast jeho blízkým,“ vzkázali herci, jenž se v nekonečném seriálu pravidelně objevoval již od 11. dílu. 

VIDEO: Smrt herce z Ordinace Jiřího Laštovky (†39): Přátelé hovoří o sebevraždě!

Kromě toho se objevil například i v seriálech Život a doba soudce A. K. či Vyprávěj a ve filmech Božská Ema, Kačenka a zase ta strašidla či v pohádce Tři životy. Na prknech, která znamenají svět, jsme ho mohli vídat například v Divadle F. X. Šaldy v Liberci, dlouhá léta pak také v KD Příbram.

Kdo nezná jeho tvář, jistě si ale vzpomene alespoň na jeho nezaměnitelný hlas, díky kterému zářil též v dabingu. V seriálu Simpsonovi namlouval školníka Willieho i mafiána jménem Tlustý Tony, ve filmech o Harry Potterovi zase nadaboval Korneliuse Popletala a profesora Kratiknota. Fandové seriálu Živí mrtví ho zase slýchali coby český hlas Dala Horvatha.

VIDEO: Hvězda Kameňáku Glazar před smrtí: Volal o pomoc, zabíjela ho samota!

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Kameňáku Glazar před smrtí: Volal o pomoc, zabíjela ho samota! Blesk TV

Fotogalerie
11 fotografií