Slavík tušil, že se blíží konec jeho dní, a proto se rozhodl znovu nechat nahlédnout do svého nejniternějšího soukromí. Zatímco při natáčení filmu ke svým sedmdesátinám byl ještě plný sil, práce kolem osmdesátky byla pro dokumentaristku a její tým jiná. Věděla, že je zpěvák těžce nemocný a že má vyměřený čas.

VIDEO: První záběry z filmu KAREL

Video
Video se připravuje ...

První záběry z filmu KAREL Bontonfilm

Bylo mu zle

Jedna ze scén je natáčená v autě, při jízdě centrem Prahy. „Jestli trpíš nechutenstvím, tak v tom případě musíš do nemocnice!“ říká od volantu manželka Ivana (44) nesmlouvavým tónem. A pak je slyšet Gottův ztrápený hlas následně doprovázený záběrem na jeho sklopenou hlavu. „Ne, nevolej nikam, jenom to znervózňuje!“ Bylo jaro loňského roku a u Karla naplno začala propukat akutní leukemie, které nakonec 1. října doma na Bertramce v kruhu své rodiny podlehl.

Slzy na place

„Střih filmu byla doba, při níž se zvláštně mísila radost z práce a smutek z nutnosti některé záběry a scény oželet. Často jsme neměli daleko k slzám...“ prozradila v den výročí Gottových narozenin Špátová s tím, že dokument má okolo dvou hodin. Po prvním střihu měla přitom materiálu skoro čtyřikrát tolik! „Museli jsme dále zkracovat, vyřazovat i ty sekvence a záběry, s nimiž jsme napevno počítali. Mnohé opravdu lituji...“ popsala dokumentaristka. Její dílo do českých kin vtrhne 15. října, rok a dva týdny po Karlově smrti.

VIDEO: Gottová na narozeninách tátova kamaráda: Žiju ze dne na den.

Video
Video se připravuje ...

Gottová na narozeninách tátova kamaráda: Žiju ze dne na den. David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
32 fotografií