Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Melania Trumpová se v roušce objevila poprvé. A Ivanka doplnila hedvábí jednorázovou ochranou

Aktualizováno -
14. července 2020
11:05
Autor: Darina Jíchová - 
14. července 2020
08:25

První dáma Spojených států Melania Trumpová od počátku pandemie propagovala nošení roušek a zakrývání úst a nosu, v instruktážním videu Střediska pro kontrolu a prevenci (CDC) nemocí dokonce vysvětlila, proč je roušku nutné nosit. Sama se v ní ale nikdy na veřejnosti neobjevila, zlom nastal na konci minulého týdne. To se poprvé v roušce objevil nejen jejich velký protivník prezident Donald Trump, ale i jeho manželka, informovala stanice CNN. To Ivanka Trumpová se v roušce předvádí poměrně často.

Trumpová v roušce vyrazila do jednoho z domů sociální organizace The Mary Elizabeth House, která se zaměřuje na matky samoživitelky a pomoc dětem. Ve čtvrtek 9. července zavítala do azylového domu ve Washingtonu, na předem neohlášenou návštěvu dorazila ve velmi neformálním modelu: v modrých džínech a bílé košili, hlavním doplňkem byla bílá rouška.

Poprvé na veřejnosti v roušce

V neděli první dáma na svých sociálních sítích sdílela video z návštěvy, v příspěvku se sice o pandemii koronaviru, který svírá USA, nezmínila, její rouška byla ale jasným upozorněním, jak kritická situace v USA je. Podle posledních údajů je v zemi více než 3,3 milionu nakažených, 135 tisíc lidí nemoci podlehlo.

V roušce byl také celý tým Trumpové, její mluvčí Stephanie Grishamová vysvětlila, že povinnost nosit roušku platí ve Východním křídle Bílého domu od dubna. První dáma toto opatření přijala týdny předtím, než stejné nařízení vydalo „prezidentské“ Západní křídlo. V roušce Trumpovou, kromě instruktážního videa a jedné fotky na instagramu, nikdo předtím na veřejnosti neviděl.

„Zakrývejte si obličej, když musíte jít ven mezi lidi,“ doporučuje CDC. Roušky jsou podle jejich expertů „klíčové v prostorách, kde nelze dodržovat pravidla sociálního distancování“. První pár se dlouho neshodl na tom, zda roušku nosit, nebo nenosit. Trumpová byla pro, její manžel se zakrývání nosu a úst bránil, nakonec Bílý dům přijal opatření, že všichni kromě prezidenta a první dámy budou nosit roušku.

Prezident Donald Trump v roušce navštívil Walter Reed National Military Medical Center v Bethesdě. (11. 7. 2020) Prezident Donald Trump v roušce navštívil Walter Reed National Military Medical Center v Bethesdě. (11. 7. 2020) | Reuters

Prezident podlehl tlaku poradců

S tím, jak se koronavirus dál šíří, ale po roušce sáhl i prezident. Vůbec poprvé si ji nasadil během své sobotní návštěvy u veteránů ve Vojenské nemocnici Waltera Reeda v Marylandu. Podle reportérů CNN Trumpovi poradci měli co dělat, aby prezidenta „usmlouvali“ k nasazení roušky. První dáma s tím naopak neměla žádný problém.

Ivanka Trumpová ušila roušky pro rodinu. Ivanka Trumpová ušila roušky pro rodinu. | Twitter Ivanky Trumpové

Model za 16 tisíc a jednorázová rouška

To Ivanka Trumpová nosí roušku dost pravidelně, několik jich doma s dcerou i vlastnoručně ušila. Tento týden se po delší odmlce opět ukázala na veřejnosti, do práce si vyšla v hedvábném bleděmodrém kompletu, který ji vyšel na 16 tisíc korun. Sukně i halenka pocházejí od značky Equipment. Model doplnila o boty na podpatku, koženou kabelku a modrou jednorázovou roušku.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa