Další takové tipy najdete na craft.starobrno.cz. Vaším průvodcem tu budou tři nová řemeslná piva od Starobrna – tři světové chutě uvařené v Česku: spodně kvašený ležák IPL, svrchně kvašený nefiltrovaný APA a višňový RED. Pokud máte chuť poznat nové pivní styly, s těmito speciály teď můžete objevovat svět, aniž vytáhnete paty za hranice.

Autor: Heineken Česká republika

Starobrno IPL (India Pale Lager)

Spodně kvašený ležák kombinující dobrou pitelnost ležáku (obsah alkoholu 5 % obj.) a výraznější hořkost aromatických chmelů. Ty jsou použity během studeného chmelení a dávají pivu lehce citrusovo-kořenitou chuť.

Starobrno APA (American Pale Ale)

Svrchně kvašené nefiltrované pivo s vyšší hořkostí a kořenitě-chmelovou chutí, kterou dodávají hořké americké chmele. Aroma je chmelové až borovicové a obsah alkoholu 5 % obj., což zaručuje výbornou pitelnost. 

Autor: Shutterstock

Starobrno RED (ochucené višňové pivo)

Kombinace piva s višňovou šťávou překvapí vyváženou chutí, jemnou hořkostí a příjemným osvěžením. Jde o lehčí pivo, protože má 3,6 % obj. alkoholu. Při jeho výrobě byl kladen důraz na vyváženost sladké, hořké a kyselé chuti tak, aby ani jedna z nich nevyčnívala a vzniklo vyrovnané a pitelné pivo.

www.starobrno.cz