Jsou to již zhruba tři měsíce, co se moderátorka hlavního zpravodajství televizní stanice JOJ dozvěděla děsivou diagnózu: nehodgkinské lymfomy srdce a plic, tedy zhoubný nádor lymfatického systému. První chemoterapii podstoupila 5. května, od té doby jí léčivá chemie vtekla do žil už čtyřikrát. Rakovině se jí podaří čelit i díky obrovské psychické podpoře svého manžela a tří synků, a také svých fanoušků.

I vzdor vážné nemoci se totiž snaží pracovat, podobně jako například zpěvačka Anna Slováčková (24). Ta totiž také vystupovala i během své náročné léčby rakoviny prsu. Na rozdíl od dcery saxofonisty Felixe Slováčka (77) a herečky Dagmar Patrasové (64), která se však za svou holou hlavu nestyděla, Parišková dává na televizních obrazovkách přednost parukám.

Kromě přirozených následků léčby, jako je právě ztráta vlasů (své plavé kadeře si Parišková oholila radši dříve, než jí vůbec mohly začít vypadávat) či nevolnosti, je pro Anetu nesmírně těžká zejména jiná věc - odloučení od rodiny. Do nemocnice si je totiž s sebou vzít nemůže.

„Nedočkavě sleduji, jak mi odkapává poslední infuze, a konečně, po pěti dnech odejdu z nemocnice domů za svými milovanými,“ okomentovala fotku z nemocnice se záběrem na stojan s infuzí. „Dnes jsem ukončila 4. cyklus chemoterapie a navíc jsem absolvovala CT vyšetření. Věřím, že jeho výsledky budou příznivé,“ dodala optimisticky, a jak se vzápětí jak na facebooku, tak i na instagramu ukázalo, přála by jí to i její četná fanouškovská základna.

VIDEO: Nemocná Anička Slováčková: Říkám si, že byla chyba nezvolnit

Video
Video se připravuje ...

Nemocná Anička Slováčková: Říkám si, že byla chyba nezvolnit Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Parišková se s nimi totiž dělí prostřednictvím internetu o průběh léčby už od jejího počátku, dokonce zveřejnila i fotku, na níž byl jasně patrný příznak nebezpečné choroby: děsivě naběhlá krční tepna. „Tato fotka není pěkná ani veselá a přece si ji zřejmě zarámuji, protože mi asi zachránila život. Když ji v noci spatřil můj otec, zavolal mi z Košic, abych si okamžitě zavolala záchranku, protože mi jde o život,“ napsala na instagramu.

V nemocnici tehdy zjistili, že jí na cévy a hlavně horní dutou žílu netlačí sraženina, ale nádor, co jí narostl za hrudní kostí. Klasické symptomy rakoviny na sobě známá moderátorka přitom vůbec nepozorovala, a únavu a tlak na hrudi považovala pouze za nahromaděný stres, který ji ničil v době koronavirové pandemie…

VIDEO: Markéta Konvičková: Po nemoci mi lidé nadávali!

Video
Video se připravuje ...

Markéta Konvičková: Po nemoci mi lidé nadávali! Veronika Kuželková, Lukáš Červený

Fotogalerie
25 fotografií