Cílem páru bylo najít menší byt, ve kterém by si mohli vytvořit Pied-à-terre (druhý domov, typicky situovaný ve větším městě daleko od primárního bydliště). Vhodnou nemovitost našli v činžovním domě v Crown Heights poblíž vlakového nádraží. Šlo o byt s jednou ložnicí v nejvyšším patře čtyřpodlažní předválečné budovy. Navzdory příjemné výměře 182 m2 byt působil tmavý a stísněný. 

Transformaci bytu navrhl ateliér MNDPC a stavební práce provedla prověřená firma Voytek S. 

Během předchozích rekonstrukcí bohužel byt ztratil většinu svého původního charakteru. Obnovit bylo možné pouze krb a okenní lišty. 

Kvůli maximalizování prostoru a dostatku přirozeného světla musely být zbourány některé stěny. Výsledkem transformace je světlem naplněné studio, které vypadá větší než ve skutečnosti. Interiér zaplnil nábytek, který kombinuje skandinávský design s kalifornským modernismem.  

Zajímavým prvkem je otevřený vysoký strop, pod kterým jsou vidět původní dřevěné trámy. Ty do převážně bílého prostoru vnášejí příjemný dotek přírody. Novotou je oblouk, který slouží k odlišení obytného prostoru od prostoru ložnice. Původní malé okno zde nahradily prosklené dveře, které vedou k nové střešní terase s výhledem na okolí a Manhattan.

Navzdory tomu, že je koupelna vnitřní místností bez okna, díky svislému prostoru a světlovodu instalovanému nad sprchou je plná denního světla.

Fotogalerie
17 fotografií