Muž (37) a žena (40) se svým nelegálním »podnikáním« začali už v roce 2017. Na webových stránkách nabízeli léky s obsahem psychotropních látek. Když si ale zájemce objednal zboží a zaplatil ho, nic mu nepřišlo. Manželé zaplacené léky nedodali a s poškozeným navíc ani nekomunikovali. To jim neprošlo a za tyto podvody byli na Pardubicku trestně stíháni. 

Rozjeli to ve velkém

Podvodníci přesto pokračovali dál a v roce 2018 svou činnost rozšířili na celou Českou republiku. „Na různých internetových portálech nabízeli léky jako Apo-zolpidem, Neurol, Diazepan, Xanax, Lexaurin, Hypnogen, Stilnox a Tramal. Objednané, mnohonásobně předražené léčivo pak předávali osobně na Pardubicku nebo zasílali na uvedené adresy zájemcům po celé ČR,“ uvádí policejní mluvčí Jan Rybanský. 

Video
Video se připravuje ...

Manželé na webu nelegálně prodávali předražené léky s obsahem psychotropních látek. Kriminalisté při domovní prohlídce našli přes milion korun v různých měnách. Policie Čr

Vychytralí manželé léky levně nakupovali v lékárnách a draze prodávali. Zajišťovali si totiž recepty od svých praktických lékařů nebo příbuzných a dalších osob. 

„Jejich ‚podnikání‘ trvalo několik let a pro tento účel si později zřídili i bankovní účet s debetními kartami na jméno svého známého,“ dodává Rybanský. Nicméně tento podvůdek už jim moc nevyšel a odhalení nekalostí nezabránil. V úterý manžele »překvapili« pražští kriminalisté, a že se nejednalo o zrovna vítané překvapení, netřeba dodávat. 

Při domovní prohlídce našli přes jeden milion korun v hotovosti a v různých měnách, nespočet různých léků, podacích lístků a poštovních složenek. Svými podvody si manželé přišli na pěkný balík, navíc ještě pobírali sociální dávky. V součtu jim nyní hrozí až deset let vězení za „podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy.”

Fotogalerie
15 fotografií