K jen stěží pochopitelným krádežím mělo dojít začátkem května. Neznámý pachatel se vkradl na oplocený pozemek rodinného domu v Krči. Tam se měl vloupat celkem do čtyř vozidel, dvě z nich přitom byly sanitní. „Nezvaného návštěvníka na pozemku si všiml majitel, který než se stačil obléci, tak muž utekl. Ještě před tím mu ale stačil říci, že zabloudil a natáčí tam dokument o záchranné službě,“ uvádí policejní mluvčí Jan Daněk.

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté pátrají po zloději, který v pražské Krči vykradl dvě sanitky. Policie České republiky

Byla to lež jako věž, pochopitelně. „Po provedeném vloupání utekl v záchranářské bundě oranžové barvy a se stříbrným kufrem v ruce. Z vozidel pak odcizil ještě peněženku a doklady,“ pokračuje mluvčí. Celková výše škody by měla dosahovat 20 tisíc korun.

„Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestných činů krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody,“ líčí Daněk. „Vzhledem ke spáchání těchto činů v době nouzového stavu hrozí pachateli až osmiletý pobyt za mřížemi.“ Po pachateli nyní policisté pátrají, a jelikož jeho podobu zachytily kamery, obrací se proto s prosbou na veřejnost. Pokud o dotyčném někdo něco neví, nechť to oznámí na lince 158.
Fotogalerie
4 fotografie