Policisté z pohotovostní motorizované jednotky u toho případu zasahovali na Praze 10 v ulici Záběhlická. Když oba podezřelé prolustrovali, zjistili, že už v minulosti měli pletky se zákonem kvůli distribuci drog.

Proto pojali podezření, že spolujezdec může ukrývat v rozkroku, kam si neustále nervózně sahal, omamné látky, a tak ho vyzvali, ať všechno vyskládá na kapotu.

Pilulky jsou na erekci

„Nejprve vytáhnul šest tabletek, které byly dle jeho slov určeny na podporu erekce. Následně z oblasti genitálií vytáhnul patnáct sáčků bílé krystalické látky a hotovost v řádech několika desítek tisíc korun,“ uvedla mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Video
Video se připravuje ...

Zadržení muže, který v kalhotách schovával drogy. Policie ČR

Dohromady se mimo jiné jednalo o 18 gramů pervitinu. Ukázalo se také, že čtyřicetiletý dealer je cizinec, který má bohatý trestní rejstřík a měl do konce července opustit Českou republiku.

Řidič byl pod vlivem 

Skončil tedy na policejní služebně a je podezřelý ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. „Zajištěné drogy byly odeslány k expertíze a od jejích výsledků se bude odvíjet i trestní sazba, která podezřelému muži bude v případě odsouzení hrozit,“ doplnila Siřišťová.

Trestu se nejspíše nevyhne ani jeho řidič, který sice neměl u sebe přímo drogy, ale pravděpodobně si před jízdou dal něco na posilnění. Policisté totiž na místě provedli test na drogy, který vyšel pozitivně. Za řízení pod vlivem návykové látky může skončit a na rok ve vězení.

Fotogalerie
3 fotografie