„Krátce před desátou hodinou přijelo na místo činu vozidlo registrované na nejmenovanou společnost provozující autovrakoviště. Následně pachatel odvezl odcizené  vozidlo do provozovny společnosti v Praze 10, a to v doprovodu onoho firemního vozu,“ popsala krádež policejní mluvčí Lucie Drábková.

Automobil pak pachatelé rozřezali na kousky, aby nikdo nemohl vůz identifikovat. Poté prodali zvlášť například dveře, světla nebo motor. 

Policisté všechno dohledali 

I proto bylo vyšetřování pro kriminalisty doslova mravenčí práce. Museli získat nespočet důkazů, aby prokázali spáchání trestného činu. Majitel dostal po skončení trestního řízení svůj automobil zpět, ovšem v poněkud jiné podobně, než by si asi představoval.

Policistům se nepodařilo určit konkrétní pachatele krádeže, obvinili proto firmu, která kradený vůz rozprodala. „Pražský soud uznal právnickou osobou vinnou ze spáchání trestného činu krádeže. Dále byla uznána vinnou ze spáchání trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti a odsouzena k úhrnnému peněžitému trestu,“ dodala Drábková.

Fotogalerie
9 fotografií