Na nedělní návrat z oslavy jednatřicetiletý muž asi jen tak nezapomene. Když se krátce před třetí hodinou ranní vracel domů z Vinohrad, přepadli ho v parku Radost ve Siwiecově ulici na Žižkově dva muži a jedna žena. „Nejdříve k poškozenému přistoupil muž, který se prokázal jako policista a vyžadoval po něm finanční hotovost. Jednatřicetiletý poškozený mu nic nedal a chtěl odejít pryč,“ popsala Violeta Siřišťová, mluvčí Policie České republiky.

Video
Video se připravuje ...

Lumpové na kamerových záběrech těsně před přepadením Policie České republiky

Peníze nedal, tak ho napadli

Útočník měl bohužel v záloze dva kumpány, kteří čekali opodál. „Když se chystal poškozený odejít, okamžitě k němu přistoupil další muž a žena a důrazně po něm požadovali hotovost,“ dodala Siřišťová. Když ani potom jim muž nic nedal, fyzicky na něj zaútočili. Strhli ho na zem, několikrát ho udeřili a poté mu z peněženky ukradli veškerou hotovost.

Až deset let za mřížemi

Kriminalisté během šetření zajistili kamerové záznamy, na kterých je trojice vidět před samotným loupežným přepadením. Celý případ policisté v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Pokud podezřelé na přiložených záběrech poznáváte nebo víte, kde by se mohli zdržovat, ozvěte se na linku 158.

Fotogalerie
3 fotografie