Název odkazuje na plzeňský festival světla, který se letos kvůli koronavirové pandemii neuskutečnil. „Letošní ročník měl být jednou z největších a nejpůsobivějších kulturních akcí v Plzni. Proto jsme se rozhodli vytvořit soubor světelných a multimediálních instalací ve formátu digitálního hřiště, které připraví návštěvníkům zcela nový zážitek,“ uvedl za DEPO2015 programový ředitel Jan Štěpán.

Tématem výstavy je hra se světlem a zvukem. Instalace přenesou návštěvníky do světa vizuálních experimentů, zvukových iluzí a světelné imaginace. „Děti budou například moci objevovat pro ně nepoznané vjemy, které podnítí jejich představivost a nové zážitky,“ řekl Štěpán.

Návštěvníci budou moci například hrou na piano tvořit audiovizuální obraz nadživotních velikostí, ovládat skálu či planetu světelným mečem. Pomocí pohybu pak vytvoří světelné obrazy nebo zachrání Zemi.  Přichystaná je i analogová psí bouda s digitálním obranářem uvnitř, laserová prolézačka, hry s UV světlem, světelné malování, nebo nezvykle velká a zářivá pocta hře Člověče, nezlob se! Výstava bude v areálu do 23. srpna.

Fotogalerie
4 fotografie