Witowská nedávno oznámila odchod ze zpravodajství ČT (Události a Události, komentáře) z rodinných důvodů. Podle vyjádření, které včera Blesku zaslala přes svoji právní zástupkyni, nemá její odchod souvislost s možným novým partnerem. Zároveň ale uvedla: „Vedení ČT bylo o mých soukromých záležitostech s předstihem informováno.“

Moderátorka nyní ve veřejnoprávní televizi jedná o svém dalším působení. To potvrdila Blesku i mluvčí ČT Karolína Blinková. „Oba posty opouští z osobních důvodů a na vlastní žádost. Česká televize s ní jedná o jejím pokračování v jiných formátech,“ sdělila.

Video
Video se připravuje ...

Nové hvězdy Událostí ČT Witowská a Řezníček: Proč koktali před kamerou Blesku? Luboš Procházka, Aleš Brunclík

Chce se vrátit

Sama Witowská před časem prozradila, že by se ráda vrátila do pořadu, kterým si už jednou prošla. „Já bych chtěla dělat Interview ČT24. Dělala jsem ho čtyři roky před Událostmi a hrozně mě to bavilo a doufám, že se domluvíme,“ prozradila v Rádiu Z. Jenže tady by mohl nastat problém.

Prekérní situace

Interview ČT24 patří mezi prestižní politicko-společenské diskuzní pořady. A kromě odborníků z jednotlivých oborů se do pořadu zvou i nejvýznamnější politici a vlivné osobnosti. Pro moderátorku by tak mohla nastat nepříjemná situace. Kodex ČT, podle kterého se musí řídit všichni pracovníci veřejnoprávní televize, totiž říká, že: „Pochyby o nestrannosti nebo předpojatosti vznikají zejména, když určitá osoba je, nebo byla spojena se subjektem, o němž má být informováno, rodinným, přátelským, pracovním, členským, smluvním nebo konfliktním poměrem…“ stojí v článku týkajícím se střetu zájmů.

Jestli s Witowskou budou na Kavčích horách řešit právě možný střet zájmů a zda tato skutečnost může zkomplikovat jednání o budoucím působení Světlany Witowské, ponechala Česká televize bez odpovědi.

Vztah nevyvrátil

Deník Blesk Witowskou a Koláře o víkendu zastihl na výletě v jižních Čechách. A že nešlo o náhodné setkání, vypovídaly úsměvy, držení za ruku i polibky a letmé doteky. Jestli je mezi dvojicí něco víc než jen přátelství, se Blesk zeptal bývalého velvyslance. „Potvrdit, ani vyloučit vám to nemůžu. Nejsem osoba tak veřejně činná, abych své soukromí odhaloval,“ řekl Blesku Kolář, v současnosti spolupracovník možného budoucího prezidentského kandidáta generála Petra Pavla (58).

Před zprávami „grilovala"

Po návratu do České televize v roce 2010 začala o čtyři roky později Witowská moderovat Interview ČT24, kterým provázela až do června 2018. Do něj si zvala jak politiky, tak další osobnosti a proslula zejména „grilováním" tehdejšího ministra financí Andreje Babiše (65, ANO) kvůli jeho možnému ovlivňování médií skupiny MAFRA. Za rozhovor si od fanoušků dokonce vysloužila obrovskou kytici. Podruhé zazářila v poslední rozhodující debatě v předvečer prezidentské volby v lednu 2018 mezi Jiřím Drahošem (71) a Milošem Zemanem (75).

Mynářová narazila

Po provalení vztahu s hradním kancléřem Vratislavem Mynářem (53) v roce 2013 se někdejší výrazná tvář Studia 6 Alex Mynářová (37) v rámci televize „propadla" na nižší pozici a moderovala dopravní zpravodajství, až se nakonec kvůli potenciálnímu střetu zájmů z Kavčích hor poroučela úplně. „Moje kariéra jela dobrým směrem. Počítala jsem s tím, že budu postupovat dál. A najednou zpátky do dopravního zpravodajství. Ano, přiznávám, byla jsem rozhozená,“ svěřila se před lety pro Magazín MF Dnes.

Video
Video se připravuje ...

Světlana Witowská prozradila, jaké nervy ji čekají po prázdninách Adam Balažovič/bpž

Fotogalerie
26 fotografií