Všechny složky integrovaného záchranného systému musely v úterý kolem půl dvanácté dopoledne vyrazit do Sárské ulice na Zličíně k obchodnímu domu Globus. Srazila se tam dvě auta, jedno z nich patřilo Policii České republiky. „Mohu potvrdit, že došlo k dopravní nehodě, které se účastnilo policejní vozidlo. Na místě je několik zraněných policistů,“ řekla Blesk.cz policejní mluvčí Eva Kropáčová. Policisté měli namířeno do obchodnímu k ohlášenému fyzickému napadení ženy.

K neštěstí vyjely tři záchranářské posádky, jedna lékařská a následně také vrtulník, řekla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová. Ošetřili poranění hrudníku, pánve a krční páteře a zraněné rozvezli do nemocnic. Vyproštění nebylo třeba. „Zajistili jsme nehodu proti vzniku požáru,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Řidič osobního auta vypověděl, že k nehodě došlo v momentě, kdy odbočoval z hlavní silnice směrem do garáží. Policejní auto ho podle jeho slov předjíždělo. „Dal jsem blinkr a při odbočení jsem dostal boční náraz. Byl jsem pevně při vědomí, žádné houkání jsem neslyšel,“ uvedl Pavel P. Veškeré okolnosti nehody policisté zjišťují.

Fotogalerie
17 fotografií