Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hvězda instagramu si hověla v luxusu: Zatkli ji za 10miliardový podvod!

Autor: shp - 
1. července 2020
09:32

Nigerijský influencer Raymond Abbas (38), alias Hushpuppi se na instagramu chlubil svým bohatstvím. Rád se fotil v drahém oblečení, před luxusními vozy nebo na cestách v soukromém tryskáči. Teď ale spadla klec. Ukázalo se totiž, že je prachsprostý podvodník.

FBI vtrhla do jeho apartmánu v Dubaji zrovna, když spal. Podvodníkovi bylo zabaveno v přepočtu 816 milionů korun v hotovosti. Podle vyšetřovatelů Abbas předstíral, že je v balíku, aby vytáhl další peníze ze zámožných obětí z celého světa. Kyberpodvodem si měl přijít na 10,3 miliardy Kč.

Z prodejce ze sekáče miliardářem

V souvislosti s případem bylo zatčeno 12 dalších lidí. Zátah proběhl podle The Times po dvou měsících vyšetřování. Abbas začínal jako prodejce secondhandového oblečení v Lagosu, než se vypracoval v prvotřídního podvodníka, který o sobě tvrdil, že je miliardář a elitní obchodník.

Na instagramu, kde má 2,4 milionu následovníků, uvedl, že zveřejňuje fotografie mapující jeho život v luxusu, aby inspiroval ostatní. „Postuji pár věcí, které někdo může na mé stránce zahlédnout a rozhodnout se nevzdat,“ napsal v minulosti. Nyní může o svém životě přemýšlet za mřížemi.

Odváděli ho v poutech

Podle místních médií se FBI snaží dosáhnout toho, aby byl Abbas vydán k soudu do Spojených států. Právě z USA totiž pochází nejvíc jeho obětí. Sám influencer se k celé kauze dosud nevyjádřil. Pří zatčení ho vyváděli v želízkách, takže má pohádka nejspíš skončila a stejně tak bude konec jeho hvězdné reputaci. Podle všeho ji stejně nezískal právem.

bullshit ( 3. července 2020 12:37 )

Jinými slovy - Nigerijský influencer Andy..

viho ( 1. července 2020 14:12 )

V Nigérii nebo USA nejsou takové možnosti jako v ČR. V ČR by prostě řekl, že podvod spáchala firma v jeho svěřenském fondu, se kterou on nemá nic společného, pouze od ní dostal miliardové dividendy. A byl by z obliga.

hasickajana ( 1. července 2020 11:29 )

a to se jako může, jo...? psát takový věci...?
já myslela, že trestná činnost se týká jen někoho

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání