Moderátorka Světlana Witowská, zdá se, zahání chmury po krachu druhého manželství po boku nového muže. A není to jen tak někdo! Roky se potkávali pracovně...

On v České televizi pracoval jako expert na zahraniční politiku, především na vztahy s Ruskem a USA – v obou zemích koneckonců působil v roli českého velvyslance. A ona jako moderátorka zpravodajských pořadů Události komentáře nebo Interview ČT24. Teď to vypadá, že profesionální vztah diplomata a politického poradce Petra Koláře (57) a novinářky Witowské mohl přerůst v něco mnohem důvěrnějšího.

Jen přátelé?

Deník Blesk je totiž o víkendu zastihl v jižních Čechách. A nevypadalo to na setkání rázné reportérky a jejího respondenta. Držení za ruku, letmé polibky a doteky, úsměvy mezi nimi létaly jak pingpongový míček, jeden z druhého těžko odtrhával oči. Vzniklo tady snad něco víc? Byl by to pro Světlanu výrazný světlý okamžik v roce, ve kterém učinila hned několik radikálních životních rozhodnutí. Je to víc než měsíc, kdy vyšlo najevo, že její manželství s šéfem pražského dopravního podniku Witowským je v troskách a co už přestali spolu sdílet společnou domácnost.

VIDEO: Boj o Gottovy písně. Rakovina kůže moderátorky Porubkové. A krach vztahu Witowské!

Video
Video se připravuje ...

Boj o Gottovy písně. Rakovina kůže moderátorky Porubkové. A krach vztahu Witowské! Blesk TV

Pryč ze zpráv

A krátce na to, před čtrnácti dny, v rozhovoru pro Deník N veřejně oznámila, že končí v Událostech a Událostech, komentářích. „Uvažuju o tom, jak ve svém životě dál, a nevím, co bude. Hlavní zpravodajskou relaci už vzhledem ke svým časovým možnostem dělat nemůžu,“ podotkla, aniž by upřesnila, zda má od České televize jinou nabídku či ke kterému datu obě relace opustí. To vše na vrcholu kariéry!

V minulosti podobný krok učinily i její kolegyně – například Aneta Savarová (34) či Světlanina velká kamarádka Alex Mynářová (37), současná manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře (53). Že by i Witowskou čekal podobný televizní osud? Třeba Alex (tehdy ještě Alexandra Nosková) se poté, co vyplul na veřejnost její vztah s Mynářem, musela z televize poroučet úplně...

Kdo je Petr Kolář?

* Politik a diplomat: Jako velvyslanec působil ve Švédsku, Irsku, USA či Rusku.

* Před lety pracoval ve finanční skupině PPF jako ředitel pro mezinárodní vztahy, nyní se angažuje ve spolku Občané pro.

* V prezidentské kampani fungoval jako člen poradního týmu Jiřího Drahoše. Úzce spolupracuje také s generálem Petrem Pavlem (58), o němž se spekuluje jako o prezidentském kandidátovi pro volby v roce 2023.

Jeho synem je Ondřej Kolář (36), starosta Prahy 6.

Video
Video se připravuje ...

Světlana Witowská prozradila, jaké nervy ji čekají po prázdninách. Adam Balažovič/bpž

Fotogalerie
33 fotografií