Od pondělí do neděle by měly být obnoveny přímé linky například do Burgasu, Edinburghu, Göteborgu, Heraklionu, Malagy, Oděsy, Osla, Varšavy, na Korfu a do řady dalších míst. Obnoveny budou také první dvě dálkové linky. Qatar Airways začne létat do Dauhá a flydubai do Dubaje.

Nárůst i díky dovoleným

Důležitý je také návrat leteckých společností do 45 vytipovaných tzv. klíčových destinací. Z těchto destinací máme v tuto chvíli od leteckých společností potvrzený návrat do 32 z nich. Do 29 klíčových destinací se již létá, zbylé tři budou velmi brzy následovat,“ uvedl předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř. Růst provozu je dále spojen také s letní sezonou a lety do dovolenkových destinací.

Postupné obnovování provozu bude pokračovat i v následujících týdnech. Během července by se mělo začít létat například do Benátek, Milána, Neapole, Rigy nebo Varny.

Během koronavirové krize byla drtivá většina linek v Praze zrušena. To se projevilo i na jeho provozu, v dubnu i květnu letiště odbavilo meziročně o více než 95,5 procenta méně cestujících. V červnu by už měl provoz ožívat více.

Fotogalerie
14 fotografií