S krvácející rukou a nepěkně vypadajícím zraněním se v noci na čtvrtek obrátil na autohlídku strážníků rozrušený mladík. U jednoho z areálu se na něj totiž vyřítil rozzuřený vlčák a pokousal ho.

„Strážníci právě kontrolovali blízké okolí firemního areálu, odkud německý ovčák otevřenou bránou vyběhl. Nezvladatelného psa zahnali zpět do areálu,“ uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Vlčák se ale jen tak nemínil vzdál. Dál zuřivě štěkal a urputně se snažil podlézt bránu.

Hlídač strážníky napadl

Majitel psa strážníkům nijak nepomohl, ba právě naopak! „Strážníci zavolali směrem do areálu na evidentně silně opilého pracovníka, aby zvíře zajistil. Ten ale odmítal spolupracovat a místo toho hlídku sprostě urážel,“ uvedl mluvčí.

Hlídka proto požádala o posilu včetně psovodů. „Ti se pokoušeli agresivního ovčáka lapit odchytovou tyčí prostrčenou skrz bránu. Kromě nekontrolovatelně pobíhajícího psa jim to však komplikoval i opilý muž, který do tyče tloukl a udeřil při tom i zasahujícího strážníka,“ líčil dál noční událost Ghanem.

Pro psa střela, pro muže pepřák

Když to nešlo po dobrém, sáhli strážníci k důraznějšímu opatření. Muže zpacifikovali pepřovým sprejem. „Psa uspal odchytář narkotizační střelou. Poté ho převezl do péče městského útulku,“ řekl mluvčí.

Pokousaný mladík odmítl převoz sanitkou, slíbil, že na ošetření do nedaleké nemocnice zajde sám. „Přivolaní státní policisté vyloučili spáchání trestného činu a strážníci proto případ postoupí správnímu orgánu pro důvodné podezření z několika závažných přestupků,“ zakončil mluvčí strážníků.