Incident se odehrál ve čtvrtek 11. června ve vestibulu metra Náměstí Míru kolem půl třetí odpoledne. Hádka dvou mužů se vyhrotila, agresor si to chtěl vyříkat po svém. Vytáhl na druhého muže zavírací nůž a pokusil se ho několikrát bodnout, ten ale úspěšně uhýbal. 

Video
Video se připravuje ...

Pražští policisté hledají muže, kterého agresor napadl ve stanici metra Náměstí Míru dne 11. června. Policie České republiky

Chytili ho v Kaprovce

Po útoku nastoupil muž do metra a odjel. Když přijelo další metro, nasedl do něj i agresor a mířil si to na Staroměstskou. Potyčku dvou mužů nahlásila svědkyně na policii. Ti na základě jejího popisu útočníka vypátrali v Kaprově ulici. 

„Případ je prozatím prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví,“ uvádí policejní mluvčí Jan Rybanský. Policie dále pátrá po napadeném muži, aby získali jeho svědectví. Muže, který se stal obětí útoku, se dosud nepodařilo ztotožnit. „Dostavte se, prosím, na policejní služebnu, či kontaktujte kolegy na tísňové lince, svým svědectvím přispějete k řádnému objasnění věci. Obracíme se také na širokou veřejnost s žádostí o pomoc, pokud znáte totožnost muže nebo jste byli svědky konfliktu, kontaktujte linku 158,“ vyzývá Rybanský. 

Fotogalerie
6 fotografií